Меню

Мультизональні системи GreeРозрахунок і проектування VRF мультизональних систем

Останні роки в нашій країні ознаменовані тим, що користувачі кліматичного обладнання більше схиляються до використання мультизональних систем VRF, які забезпечуються ефективне кондиціювання повітряних потоків в приміщеннях, що відрізняються різним призначенням.

Проектування VRF-систем є значною частиною розділу опалювальних і вентиляційних завдань з усього будівельного проекту. Така відчутна важливість цих робіт пов'язана з тим, що в будівлях, що проектуються, чи реконструюються, необхідне забезпечення високого комфорту мікроклімату, який необхідний людям, котрі перебувають в їх будь-яких частинах. Оптимальні температурні параметри важливо підтримувати в спекотні дні і перехідні пори року.

Вартість проектування мультізональних VRF-систем

У списках проектних робіт враховуються всі необхідні пункти, що становлять їх стандартний набір, визнаний обов'язковим. Хоча при цьому не виключається доповнення будь-якого конкретного проекту і додатковими пунктами, потреба в яких виникає при розробці в певних ситуаціях.

Все це, ясна річ, впливає на кінцеву вартість проектування мультизональних систем кондиціювання. Вона знаходиться в безпосередній залежності від габаритів будівель, яка полягає в наступному: для об'єктів великої площі проект обходиться дешевше, якщо його перерахувати на 1 кв. метр. При цьому вся вартість проекту буде більшою пропорційно площі.

Залежить вартість проектування мультизональних VRF-систем і від таких факторів, як протяжність майбутніх комунікаційних систем, рівень інженерних рішень, які закладаються в проектну документацію. На складність систем впливають призначення об'єктів, обсяги і виділення тепла. Можуть виникати і спеціальні вимоги з питань пожежної безпеки, підвищених вимог санітарії або особливих побажань клієнта.

Вартість проектування VRF - систем може також зростати, якщо в договорах передбачаються додаткові заходи, до яких відносяться всілякі узгодження проекту в дозвільних органах, здійснення експертизи готової проектної документації по частині її відповідності нормативам, техконтроль і нагляд за майбутнім монтажем. Пункти в договірних документах і сам кошторис проходять узгодження між сторонами договірних відносин при підписанні, а потім в ході виконання умов уточнюються.

Мультизональна система VRF з декількома різними блоками

Роль проектувальників і проектування кліматичних мультизональних систем VRV і VRF

Проектування мультизональних VRF - систем кондиціювання має певний порядок його виконання, який традиційно полягає в таких пунктах, як:

  • Розрахунок тепловиділень, які направляються в приміщення, що піддаються кондиціювання.
  • Визначення параметрів потужності, кількості систем і їх типу.
  • Вибір блоків для розміщення всередині по типу, характеристиках потужності, місцю майбутнього розташування.
  • Визначення місця для монтажу зовнішніх блоків.
  • Вибір проходження фреонопровідної траси і її гідравлічний розрахунок.
  • Визначення протяжності трубопроводів для дренажу.
  • Узгодження розробленого проекту системи та вентиляції.
  • Розрахунки і проектування систем електричного постачання.
  • Розробка управління агрегатами, монтаж трас кабелів для управління.

Одним виготовленням обладнання виробники не займаються. Для спрощення монтажних операцій, робіт з пуску і налагодження, всієї майбутньої експлуатації вони розробляють і спеціальне програмне забезпечення, що істотно полегшує виготовлення проектів мультизональних систем з подальшим їх впровадженням на об'єктах.

Проектувальники виконують і стандартні роботи, зокрема, визначають число необхідних блоків, їх моделі, розраховують діаметр трубопроводів, визначають потребу в додаткових функціях і аксесуарах.

Інженери-проектувальники вивчають планування будівель по поверхах, щоб забезпечити раціональне розташування кліматичного обладнання. Вони також за участю замовників грамотно складають техзавдання. Від правильних формулювань в них залежить дотримання всіх вимогою нормативів, а також установка VRF мультизональних систем, їх економічність і ефективність функціонування.

Всі перераховані роботи, а також установка кондиціонерів у Львові виконуються нашими професійними співробітниками, які не пропускають жодного важливого фактора. Цим гарантується грамотність розробки проектів і майбутнього їх втілення в реальність безпосередньо на об'єктах замовників. Для замовлення проекту досить звернутися до нас, а решта - вже наша робота. При цьому ціна VRF мультизональних систем і проект повністю обгрунтовані на реальних факторах.