Меню

Принцип роботи інверторного компресора в кондиціонеріІнверторний компресор кондиціонера: важливий крок в сучасному кондиціюванні

Купуючи кондиціонер, покупець мимоволі прагне до оволодіння певними тонкощами цього обладнання. Виникає у нього і питання, що таке інверторний тип компресора в кондиціонері? Воно далеко не випадкове, оскільки сьогодні все більше говориться саме про інверторні кондиціонери, які є сучасними агрегатами, що забезпечують ефективне кондиціювання в самих різних приміщеннях.

Інверторна технологія в кондиціонерах, розроблена вперше японцями, забезпечує плавність регулювання продуктивності кліматичних агрегатів. Якщо в звичайних кондиціонерах частота включень і виключень надзвичайно висока, то в інверторних спліт-системах цей недолік виключений.

Сам агрегат функціонує безперервно, видаючи потужність, яка необхідна в конкретних умовах. Користувач при цьому позбавляється від шумів і має економію електричної енергії (до сорока відсотків).

Інверторний компресор в кондиціонері плюси і мінуси

Кондиціонер нового типу став важливим кроком у вдосконаленні всього кондиціювання приміщень. Розібравшись у проблемі: інверторний кондиціонер що це таке, відразу зрозуміємо його істотні переваги перед традиційними не інверторними агрегатами. Його плюсами є:

  • Швидкість встановлення комфортного температурного мікроклімату. Після запуску кондиціонера відбувається автовибір оптимальної потужності, якої буде достатньо для нагріву повітря або його охолодження. Таким чином, встановлений температурний поріг буде встановлено вдвічі швидше.
  • Економічна витрата електричної енергії забезпечується інверторною схемою. Оптимальність енергоємності забезпечується високою продуктивністю теплового обмінника і компресора, мікропроцесорним управлінням, рядом інновацій. Відрізняючись швидкісною роботою і гнучкістю функціонування, інверторні прилади менше витрачають енергії в порівнянні зі звичайними. Пристрою характерна екологічно безпечна робота.
  • Гнучкість потужностей стала доступною, завдяки інвертор-системі кондиціювання. Комфортність атмосфери в приміщенні гарантується завжди. Швидке досягнення температурних параметрів і точна установка потужності на виході забезпечують підтримку постійних температурних рівнів. Виключені перепади потужностей, забезпечена ефективність енергозбереження. Потужності представлені в різних діапазонах, а тому комфортність температур гарантована у всіх випадках, незалежно від числа людей.
  • Відсутність процесів включення і виключення, якими характеризуються звичайні прилади, є гарантією надійності і тихим функціонуванням. Цим створюється комфортність для людей.Робота інверторного компресора в кондиціонерах

Мінусами інвертора є ціна інверторного кондиціонера, яка вища, ніж у звичайних кліматичних агрегатів. Використання складних блоків електроніки в таких пристроях призводить до більш високої чутливості до мережевих перепадів напруги.

Монтаж інверторного кондиціонера, в принципі, проблем не викликає, хоча він і важчий за вагою будь-якого іншого приладу десь на чверть.

Інверторний двигун кондиціонера - принцип роботи

Інвертор - кліматичне пристрій, що відрізняється регульованою потужністю використовуваного компресора. Коли він досягає необхідного температурного рівня, відключення не відбувається. Він починає функціонувати на знижених потужностях, максимально точно підтримуючи заданий рівень температури.

Таке спеціальний пристрій, як інвертор, служить для продовження термінів служби (до 30-50 відсотків), економії електричної енергії (до 30 відсотків).

Як інверторний компресор економить електроенергію

Принцип функціонування інверторного приладу полягає в тому, що компресори живляться за інвертор-схемою: змінний струм перетворюють в постійний, останній приводиться до необхідних параметрів по напрузі і силі струму. Далі проходить зворотний процес, тобто постійний струм стає знову змінним. Саме цей принцип дає компресору можливість працювати в безперервному режимі з модулюванням потужностей.

Чому все-таки вигідний інверторний кондиціонер?

Досвід і практика наших фахівців дозволяє дати кілька порад тим покупцям, які вирішують купити інвертор-кондиціонер:

  • Купувати потрібно інвертор, «більший на один розмір». Це спричинить збільшення вартості, але буде придбано пристрій, що працює тихіше десь на 2-3 дБ. Різниця буде відчутною, особливо в дитячих і спальнях. До речі, придбання занадто потужного не інверторного кондиціонера принесе проблеми у вигляді постійних включень і виключень, що викликають підвищені шуми.
  • Монтажем кондиціонерів інверторів займатися повинні тільки справжні професіонали. Практика говорить, що 8 з 10-ти поломок викликаються неграмотно проведеним монтажем.
  • Покупку краще здійснювати не в пік сезону, оскільки в той час на ринку з'являється багато, так званих, шабашників, які беруть за роботу багато, установку виконують швидко, але якість, м'яко кажучи, не витримує критики. Купівля у офіційних дилерів - це і якість, і демократична вартість, і гарантія на обладнання і роботу.

При необхідності фахівці допоможуть вам встановити системи кондиціювання та вентиляції та виконають роботу максимально якісно.