Меню

Що значить інверторний кондиціонерІнверторний кондиціонер це вигідне нововведення в світі кліматичної техніки

Розбираючись, що таке інверторний кондиціонер, користувач отримує уявлення про торгову назву сучасних кондиціонерів, що володіють можливістю змінювати частоту обертання компресорних двигунів. Їх функціонування полягає в використанні процесу інвертування. У його ході проходить перехід змінного струму в постійний з подальшим перетворенням в змінний струм оптимальної частоти.

Інверторний кондиціонер це кліматичне обладнання, що характеризується широким регулюванням швидкості двигуна, яка може бути і вище 3-х тисяч обертів на хвилину. Технологія інвертування робить цей агрегат більш економічним з точним підтриманням рівня температур, ніж традиційні кондиціонери.

Що значить інверторний кондиціонер

Вперше інвертор в агрегатах кондиціювання повітря був використаний в Японії. Зроблено це було в 1981 році. В даний час практично всі виробники кліматичних пристроїв застосовують в своїй продукції інверторну технологію, що забезпечує зростаючий попит на інверторну техніку, призначену для встановлення оптимального температурного мікроклімату в різних приміщеннях.

В наявності або відсутності електронних складових, які перебувають у зовнішніх блоках і забезпечують плавну зміну частоти обертання компресорних пристроїв полягає відповідь на питання, що таке інвертор в кондиціонері. Якщо він є, то кондиціонер відрізняється цілим рядом практичних переваг, що приносять зручності і вигоди для користувачів.

Порівняння різних типів кондиціонерів на практичних прикладах

Краще зрозуміти, що значить інверторний кондиціонер, можна, якщо звернутися до практичного розбору принципів функціонування різних типів агрегатів.

Правильно підібравши кондиціонер, користувач отримує можливість підтримки внутрішньої температури на рівнях від 20 до 22 градусів, коли на вулиці спостерігається зовнішня температура 30-35 градусів. Якщо ж на вулиці встановлюється не дуже спекотна температура, то надлишковою буде потужність використовуваного агрегату. Прикро, але нічого змінити не вийде, оскільки звичайний кондиціонер відрізняється фіксованим рівнем потужності.

Переваги інвертора порівняно з звичайним кондиціонером

Точність підтримки рівня температури може забезпечуватися змінною потужністю, яка не характерна для звичайних пристроїв. Проблема начебто і вирішувана просто: датчик контролює температуру постійно, при опусканні на пару градусів відключається компресор, в разі підвищення рівня він знову включається. Завдяки повторюваним циклам підтримується потрібна температура. Біда лише в тому, що такі включення і відключення створюють високі навантаження на електричні мережі, а також призводять до більш швидкого зносу.

До недоліків звичайних кондиціонерів можна зарахувати і такий неприємний момент, як холодні потоки повітря, які виникають на початку роботи компресора. Повітря на виході з випарника має температуру, на 13-15 градусів нижче від тієї, яка в цей момент спостерігається в приміщенні. Це, як розуміє кожен користувач, небезпечно для здоров'я, до того ж забезпечує певний дискомфорт.

Усунення таких принципових недоліків стало можливим тільки на початку 80-х років минулого століття, коли японці розробили перші моделі кондиціонерів нового типу. Що означає інверторний кондиціонер, - стає зрозумілим вже при перших використаннях такого кліматичного обладнання. Вони вигідні для використання практично з усіх боків. Ціна на монтаж інверторного кондиціонера - також цілком прийнятна, виконуватися повинна тільки фахівцями.

Кондиціонер інвертор що це за кліматичний агрегат?

Отримати цілковите уявлення про інверторних кондиціонерах можна тоді, коли стають зрозумілими не тільки їх переваги, а й недоліки. Завдяки їх порівнянню, можна зробити оптимальний вибір устаткування для конкретних приміщень, які також істотно різняться між собою.

Кондиціонер інвертор що це? Це пристрої, в яких плюси переважають мінуси, чим забезпечується його ефективне функціонування в різних умовах.

Спочатку про позитивні якості даного кліматичного обладнання:

  • Значне зменшення зносу обладнання.
  • Більш швидке встановлення потрібного температурного рівня, необхідно 15 хвилин для 10-градусного зміни температури (звичайні кондиціонери вимагають для цього мінімум півгодини).
  • Плавне керування швидкістю мотора гарантує більш точну температуру.
  • Двигуни працюють на малих обертах, знижуючи тим самим і шуми обох блоків.
  • Якщо правильно вибрати інверторний кондиціонер, то економія електричної енергії можлива в межах 30-66 відсотків.
  • Відсутні значні пускові струми при запуску агрегату, що забезпечує зниження навантажень на електромережі.
  • На порядок нижчий і шуморівень.
  • Високий показник коефіцієнта потужності, реактивні складові споживаного струму відсутні, а тому знижується нагрівання силової мережі.
  • Великі експлуатаційні терміни.

Рівень комфорту у інверторних кондиціонерів і звичайних

А тепер і про недоліки, без яких поки не обійтися:

  • Ціна на кондиціонер інверторного типу досить значна, хоча і окупається в процесі експлуатації.
  • Використовується електронна начинка високої складності, а тому спостерігається і підвищена чутливість до скачок в електромережах.

Звертайтеся до нас, на практиці розберемося з усіма нюансами і допоможемо придбати максимально ефективний кондиціонер для установки там, де це необхідно покупцеві. У нас - кваліфіковані фахівці, демократична цінова політика, досвід і бажання зробити життя співвітчизників затишній, зручною і комфортною. Вентиляція та системи кондиціювання повинні встановлюватись лише професіоналами, для чого варто звернутись до фахівців нашого магазину.