Меню

Як правильно вибрати кондиціонерЯк вибрати кондиціонер і не пошкодувати потім

Кондиціонер купується не на один рік. Кожен покупець думає, який кондиціонер краще купити, щоб забезпечувати комфортний температурний мікроклімат протягом тривалого часу, а не мати лише постійні проблеми і нервуватися, через суттєві збої в функціонуванні та часті виходи з ладу чи незабезпечення бажаного мікроклімату.

Все це є цілком можливим, якщо враховувати широку модельну лінійку кліматичної техніки, яку в даний час пропонує вітчизняний ринок. Вирішуючи, який кондиціонер вибрати, треба лише прислуховуватися до порад досвідчених фахівців, які допоможуть вирішити будь-які питання в справі вибору оптимального агрегату.

Що треба знати, щоб підібрати кондиціонер

Перед здійсненням вибору і придбання кліматичного обладнання, та вирішенням питання, який кондиціонер купити, потенційний покупець повинен володіти певним багажем спеціальних знань. Для їх придбання йому знадобиться ознайомитися з даним матеріалом, який містить корисні поради щодо сучасних пристроїв кондиціювання.

Зупинимося на найважливіших моментах, які є надзвичайно важливими для майбутньої безпроблемної експлуатації придбаних кліматичних установок:

➤ Визначення типу кондиціонера.

Головне в тому, як вибрати кондиціонер, є звернення уваги на можливості виконати монтаж кондиціонера в приміщенні. Зазвичай, як практика показує, для домашнього використання застосовуються агрегати всього декількох типів:

  • Спліт-системи настінного типу, які підходять для квартир і котеджів, а також абсолютно для будь-яких житлових приміщень. До їх переваг відносять наявність обігрівальної функції, мінімальну гучність, високоякісну повітряну фільтрацію і різноманітність пропонованих моделей. Такі агрегати вважаються найпопулярнішим і універсальним кліматичним устаткуванням. Складаються вони зазвичай з пари блоків: того, що встановлюється на внутрішній стіні, і устаткування, що монтується на зовнішньому фасаді будівлі.
  • Мульти-спліт системи можуть мати кілька внутрішніх блоків для розміщення в різних кімнатах або великих за розмірами залах. При цьому всі вони підключаються до одного зовнішнього, але ціна на монтаж кондиціонера може бути іншою, ніж у звичайних спліт систем.

Який кондиціонер вибрати

Порада: підібрати кондиціонер самостійно, як і виконувати його установку власними руками не варто, оскільки при виявленні несправностей в майбутньому фінансувати ремонт доведеться з власної кишені, оскільки гарантій в цьому випадку не буде.

  • Кондиціонери касетного типу використовуються в котеджах, просторих приміщеннях або вітальнях великих розмірів. Забезпечують швидкість і рівномірність виконуваного охолодження. До мінусів відносяться складна установка, висока вартість і необхідність наявності підвісних стель. Як вибрати кондиціонер, роз'яснюють фахівці фірм, що реалізують пристрої кондиціювання. Завдяки розподілу потоків повітря відразу за 4-ма напрямками, і гарантується швидкість і рівномірність охолодження або нагрівання повітря. Найчастіше використання таких спліт-систем здійснюється в тих приміщеннях, площа яких від півсотні кв. метрів.

Як правильно підібрати кондиціонер - тип касетний

Прості магазини побутової техніки реалізацією касетних кондиціонерів не займаються. Це прерогатива спеціалізованих компаній, які займаються і монтажними роботами.

  • Підібрати кондиціонер мобільного типу слід в тих випадках, коли потрібно забезпечення температурного мікроклімату в дачних будинках і приміщеннях малих розмірів, в яких неможливо виконати установку спліт-систем. Вигідні мобільні пристрої тим, що не доведеться розщедрюватися на монтажні операції, оскільки агрегат може переміщатися по приміщенню і монтажу, як такого, просто не потребують. Недоліками вважаються більш висока гучність, громіздкі габарити і обмеження потужності до 3-х кВт. Це потрібно обов'язково враховувати при визначенні, який кондиціонер краще купити. Установка може здійснюватися і самостійно, оскільки проблем практично не викликає. Кондиціонер розташовується на підлозі, там, де побажаєте, а гнучкий повітропровід, що найчастіше має діаметр близько 10 см і довжину не більше півтора метрів, виводиться через кватирки або отвори.

Як правильно підібрати кондиціонер - тип мобільний

У більшості випадків вони охолоджують площі, що не перевищують 20-30 кв. метрів. Кондиціонери більшої потужності менш поширені, а їх вартість досить висока.

➤ Увага типу компресора. Який кондиціонер купити?Компресор в інверторному кондиціонері

Оптимальною буде спліт-система, функціонування якої забезпечує інверторний компресор. Він забезпечує перетворення струму живлення з змінного в постійний, і зворотно в змінний з оптимальною частотою.

Порівняння з не інверторними моделями в їх користь, оскільки заощаджується до 30-40 відсотків електричної енергії. Крім цього інвертори дозволяють виконувати контроль частоти обертання двигунів і плавне регулювання рівня температури.

➤ Визначення підходящої потужності.

Істина проста: для більшої площі необхідна потужність побільше. Звичайні квартири з 3-метровою висотою стель вимагають потужність в 1 кіловат на кожні 10 кв. метрів площі.

При наявності в приміщенні багатьох електроприладів, зокрема, комп'ютерів, є особливості, якої марки кондиціонер вибрати, оскільки необхідний кондиціонер з більш високою потужністю. Впливає на вибір пристрою і розташування кімнат щодо сторін світу.

Який кондиціонер вибрати: доступність необхідних режимів

Підійшовши до визначення, який кондиціонер вибрати, обов'язково необхідно ознайомитися з тим, якими функціями він володіє, щоб бути впевненим у правильності вибору. У цьому буде і відповідь на питання, якої фірми вибрати кондиціонер. Кліматичний агрегат повинен мати функції:

  • Обігрів, необхідний в міжсезоння, коли опалення відсутнє, або ще не включене, а на вулиці вже похолодало. В цьому режимі внутрішній блок отримує розігрітий фреон, а виводить назовні охолоджений. Зовнішні блоки багатьох моделей працюють при мінус 7 градусах. Якщо температура нижча, падають потужності обігріву і з'являються ризики обмерзання зовнішніх блоків. Правда, є інверторні кондиціонери, які обігрівають навіть при температурі до мінус 25 градусів.
  • Осушення, що дозволяє людям легше переносити спеку, а також перешкоджає появі цвілі. Функція є стандартною в більшості пристроях.
  • Вентиляція відповідає за циркуляцію повітря, який знаходиться в приміщенні. При її функціонування зазвичай використовується тільки внутрішній блок, вентилятор і компресор на цей час відключається.
  • Очищення повітря. Грубими фільтрами обладнуються практично всі моделі. Використовуються для блокування пилу й більших частинок, наприклад, вовни і пилу. Їх очищення необхідне пару-трійку разів на рік. Для тонкого очищення потрібні спеціальні фільтри, що уловлюють найменший рослинний пилок, дим сигарет і різні запахи.
  • Іонізація призначається для насичення повітря аероіонами, що забезпечують приплив сил, покращують імунітет і загальне самопочуття.
  • Насичення киснем. В цьому режимі можуть використовуватися спеціальні генератори, особливі мембрани, або повітреобмінники.

До вирішення проблеми, якої фірми вибрати кондиціонер, відносяться і додаткові функції такого пристрою, серед яких: нічний режим, або режим сну; турборежим; розморожування зовнішніх блоків; самодіагностика; підтримка вай-фаю; датчик руху; регулювання потоків повітря.

Якої марки кондиціонер вибрати для наших реалій?

На сучасному ринку свою кліматичну техніку пропонує безліч компаній - відомих і маловідомих. Всі розхвалюють свої пропозиції, обіцяючи і високу якість, і надійну експлуатацію, і величезні терміни експлуатації, і доступні демократичні ціни.

Однак далеко не всі пропозиції відповідають тому, що обіцяється. Виходячи з власного досвіду роботи на ринку кліматичного обладнання, який дозволяє робити максимально вірні висновки.

Ми рекомендуємо:

  • У дешевому сегменті обладнання - компанію Leberg (Леберг).
  • У середній серії - Neoclima (Неокліма), Toshiba (Тошиба), Cooper & Hunter (Купер енд Хантер).
  • У преміум-серії - Mitsubishi Electric (Мітсубіші Електрик) і Daikin (Дайкін).

З усіх питань щодо вибору, придбання та монтажу обладнання для кондиціювання, запрошуємо співвітчизників звертатися у компанію Теплософт. Всі проблеми будуть вирішені в короткі терміни при високій якості і демократичній вартості. Варто зазначити, що система вентиляції та кондиціонування повинна бути встановлення лише досвідченими фахівцями.