Меню

Кондиціонер для будинкуКупити недорогий кондиціонер для будинку в даний час не складає проблеми. Ринок пропонує найрізноманітнішу кліматичну техніку. Для вибору відповідного пристрою повинні враховуватися деякі найважливіші чинники.

Кондиціонер для будинку: вибираємо оптимальний варіант

Перш за все, слід знати, що потужність (холодовиробництво) кондиціонерів визначається окремо для кожного приміщення. При цьому враховується сукупна потужність джерел тепла, які в них використовуються. Маються на увазі прилади освітлення, прямі промені сонця, різне електрообладнання.

Кондиціонер для будинку вибирається виходячи з площі приміщень, для яких необхідне кондиціювання повітря. Якщо кімнати мають площу до 35-ти кв. метрів, то оптимальним буде використання мобільних кондиціонерів або спліт систем.

Перші моделі є моноблоками на коліщатках і не вимагають монтажу, розміщуються там, де необхідно користувачу. Більш вдосконалений кондиціонер повітря для будинку - це спліт система, в конструкцію якої входять внутрішні і зовнішні модулі. Для багатокімнатних квартир може знадобитися мульти-спліт система або канальна спліт система.

Типи кондиціонерів для дому

У побутових умовах доступні для використання три типи кондиціонерів:Недорогі спліт системи для будинку

  • Недорогі спліт системи, що відрізняються потужністю, якої вистачає для створення нормальної температури в квартирах. За конструкцією вони відрізняються наявністю пари компонентів, тобто блоків - зовнішнього і внутрішнього. Для їх з'єднання в загальну кліматичну систему використовуються герметичні трубки, по яких відбувається циркуляція холодоагенту, що забезпечує охолодження повітря.

Зовнішній модуль може успішно кріпитися навіть до дерев'яних стін. До його складу входять вентилятор, компресор і конденсатор. Ця технічне оснащення забезпечує засмоктування повітря, його охолодження і подачу на внутрішній блок, що випускає його в приміщення.

Такими пристроями користуються не тільки влітку. Вони забезпечують відмінну очистку повітря, насичення його вологою і киснем, а при появі потреби ще й нагрівають навколишнє повітря. Це означає, що таке кліматичне обладнання підходить для боротьби з холодом і спекою.

  • Кондиціонер для будинку може бути і мобільним моноблоком, що мають відмінності від спліт системи і за зовнішнім виглядом, і заМобільний кондиціонер для будинку вартістю. Вони досить часто вибираються для дач і заміських будинків. Це монолітний блок, що містить необхідні елементи. Їх установка здійснюється в дверні або віконні прорізи, мається на увазі гофра для викиду теплого повітря. Досить висока популярність цього типу кондиціонерів пояснюється високою мобільністю, демократичною вартістю.
  • Відомі протягом багатьох десятиліть, ще в радянські часи моноблоки стаціонарного типу. Пристрої не комплектуються колесами, які є у мобільних моделей.

Критерії, за якими обирається кондиціонер для побутового використання

Недорогий кондиціонер для будинку повинен вибиратися і з урахуванням інших критеріїв:

  • Виробник, найкраще, якщо він буде відомим брендом.
  • Зручне обслуговування. Є потреба в уточненні наявності потреби зливу конденсату, з'ясуванні частоти чистки і заміни фільтра.
  • Вартість агрегату. Нерідко споживачі прагнуть до придбання дорогих моделей, хоча економічний кондиціонер для будинку матиме ціну набагато нижче, забезпечуючи при цьому максимум зручностей і затишок. Обслуговування останнього, комплектуючі частини до нього обійдуться дешевше.
  • Додаткові можливості, що забезпечують підвищений комфорт. Правда, їх досить багато, але часто багато функцій просто не використовуються в побутових умовах. Виходити краще з конкретних потреб.

Компактний кондиціонер для будинку

У побутових умовах найкраще виходити з того, що підходящим варіантом найчастіше є компактний кондиціонер для будинку. Перш за все, тому, що такі маленькі пристрої вписуються в будь-яких куточках житла, не створюючи труднощів і незручностей.

Можна звернути увагу на портативні моделі, які є своєрідною заміною переносним вентиляторам. Як плюси зазвичай відзначається можливість функціонування не тільки безпосередньо від електричної мережі, але і від акумулятора, якого достатньо, щоб виконувати охолодження протягом кількох годин.

Маленький кондиціонер для будинку - це і віконні моделі або мобільні. Перші давно відомі нашим співвітчизникам. Місце їх установки - прорізи кватирок. Другі мають невеликі розміри, як і перші. Для експлуатації потрібно труба, виведена в отвір або кватирку. За нею назовні видаляється гаряче повітря.

Мобільний компактний кондиціонер для будинку, на думку не тільки фахівців, але і користувачів, користується увагою заслужено. Він забезпечує відносну економію електроенергію. Монтаж кондиціонера цього типу не вимагає якихось спеціальних робіт, оскільки легко встановлюється там, де необхідно власнику.

Ринок сьогодні пропонує і спліт системи невеликих розмірів: від 550 мм - ширина, від 150 мм - товщина, від 250 мм - висота. Їх достатньо, щоб забезпечувати температурний мікроклімат на оптимальному рівні. Звертайтеся до нас. Обов'язково підберемо саме той компактний кондиціонер для будинку, який вам необхідний, а також виконаємо монтаж системи вентиляції та кондиціювання повітря.