Меню

Підлогово-стельовий кондиціонерЩо таке підлогово-стельовий кондиціонер повітря

Підлогово стельовий кондиціонер це пристрій, який забезпечує комфортний клімат в приміщеннях на оптимальному рівні. Монтаж внутрішнього блоку виконують на стельовому покритті або на стінах над підлоговими покриттями.

Кондиціонери такого типу відрізняються компактністю, а тому для їх експлуатації необхідно зовсім мало місця, тобто виключені будь-які незручності для людей. Для зручності користувачів вони мають пульти дистанційного керування.

Експлуатаційні характеристики даного пристрою роблять його особливо зручним для офісів, магазинів, торгових центрів, спортивних залів, а також для великих приміщень, які мають складну конфігурацію.

Важливим моментом є і сучасний дизайн таких кондиціонерів. Це ідеальне кліматичне обладнання для абсолютно будь-якого інтер'єру.

Підлогово-стельовий кондиціонер принцип роботи відрізняється достатньою простотою і привабливою надійністю

Пристрій цих спліт-систем аналогічний тому, яким відрізняються пристрої інших типів. До складу входять:

  • Внутрішній блок, який має вентилятор, випарник і автоматику. Встановлюється всередині будівель.
  • Зовнішній блок кріпиться зовні будівлі, а тому всі шуми не проникають всередину.
  • Автоматика необхідна для контролю температурних режимів в приміщенні, перемикання режимів, нагрівання повітря, його іонізації. Вона зручна тим, що повідомляє про виникаючі несправності.

Принцип функціонування підлоговово-стельових моделей має незначні відмінності:

  • В підлоговову використанні мають принцип роботи, при якому потоки повітря направляються вгору уздовж стін. Він виключає будь-які протяги. Немає і прямих потоків, які направляються на людей.
  • В потолочному використанні охолоджені потоки повітря направляють по горизонталі. Відбувається рівномірний їх розподіл уздовж стельових поверхонь з подальшим опусканням вниз в приміщення.

Підлогово-стельовий кондиціонер може бути повністю або частково захований. Залишається лише можливість для виходу потоку повітря.

Чому саме зручний для використання підлогово-стельовий кондиціонер

Переваги підлогово-стельових кондиціонерів полягають в чинниках, які роблять їх доступними і зручними у використанні в самих різних експлуатаційних умовах. Плюси даного кліматичного обладнання полягають в наступному:

  • Охолоджене повітря розподіляє рівномірно, забезпечуючи оптимальний мікроклімат.
  • Незалежно від форми і площі приміщення охолоджується ефективно.
  • Робота абсолютно безшумна, що створює комфорт для людини.
  • Повітряні потоки високої потужності ніколи не направляються на людину, ніж виключаються захворювання.
  • Монтаж підлогово стельового кондиціонера простий, а тому виконуються швидко.Способи монтажу напольно-стельових кондиціонерів
  • При виконанні установки немає потреби в підвісних стелях, як це необхідно при використанні канальних і касетних моделей.
  • Експлуатація кондиціонера абсолютно безпечна.
  • Агрегати відрізняються високою якістю, довговічним надійним функціонуванням.
  • Наявність спеціальних функцій, які забезпечують процеси охолодження, іонізації та осушення повітря.
  • Управління кондиціонером не викликає ніяких проблем, оскільки воно може здійснюватися як в ручному режимі, так і в автоматичному.
  • Є жалюзі, направляючі потоки повітря в необхідному поздовжньому або поперечному напрямку. Для цього використовується пульт управління.
  • Максимальний ККД досягається оптимальною формою теплового обмінника, що забезпечує швидке досягнення бажаної температури.
  • Моделі підлогово-стельового типу універсальні.
  • Різні варіанти зовнішнього виконання дозволяють вибирати найкращий варіант для будь-якого інтер'єру.

Можлива схема монтажу підлогово-стельовий кондиціонера

  • Кондиціонери розраховані на приміщення площею не більше 80 кв. метрів. Найчастіше це бувають офісні та виробничі приміщення, в яких канальні і колонні системи не можуть бути використані з якихось причин.
  • Ці кондиціонери відрізняються невеликою товщиною, а тому місця займають зовсім мало. Можуть використовуватися навіть при складній геометричній формі приміщень.

Як вибрати підлогово-стельовий кондиціонер?

При придбанні підлогово-стельового кліматичного кондиціонера важливим моментом є максимально точний розрахунок потужності, що залежить від певних моментів.

Потужність систем охолодження і габарити приміщень, які охолоджуються, взаємопов'язані поняття. Зазвичай вважають, що для охолодження кімнат площею в 10 кв. м необхідний 1 кВт потужності. Враховується при виборі обладнання і кількість людей, які перебувають в приміщеннях, і наявне обладнання, яке виділяє тепло.

Не потрібно забувати і про розміри віконних прорізів, а також про їх розташування відносно сторін світу. Враховуйте, чи є твердим стельове покриття, на яке буде встановлюватися кондиціонер. При підвісних стелях він не може використовуватися.

Підлогово-стельовий кондиціонера-1Коли бажаєте все мережі і лінії комунікацій замаскувати, то майте на увазі, що доведеться виконати штроблення. Взагалі-то монтаж краще доручати професіоналам, оскільки без певних навичок і знань не всі проблеми можуть вирішуватися правильно.

Ціна на підлогово стельовий кондиціонер нерідко для покупця є основоположною, а тому вони звертають увагу на функціональну начинку, якість обладнання і його якості, а також на бренд-виробник.

Стельові системи кондиціювання використовуються не тільки для охолодження, але і для обігрівання. Зручна функція особливо важлива восени, коли на вулиці холоднішає, але постачальники тепла свої системи опалення ще не запускають. Це також дозволяє досягти економії, оскільки відпадає потреба в покупці обігрівачів.

Придбання пристрою кондиціювання досить нелегкий процес, при якому від покупця потрібна наявність певних знань. У нас ця проблема легко вирішується, оскільки ми маємо кваліфікованих фахівців, які завжди поруч з клієнтом, допомагаючи йому робити правильний крок, а також виконують монтаж кондиціонера у Львові.