Меню

Вигляд VRV і VRF системиЩо таке VRV і VRF системи: визначення прогресивної технології і її переваги

Спліт, як і мульти спліт-системи, в традиційному виконанні відрізняються чималими достоїнствами. Але в їх конструкції зустрічається і ряд недоліків, через які можливості використання обмежуються. Якщо вам потрібна установка кондиціонера, то замовити її ви можете за посиланням.

Перш за все, незручності виникають через невелику довжину міжблочних комунікацій і обмежену кількість блоків, які встановлюються всередині приміщень. Їх не може бути більше чотирьох. Якщо виникає потреба в кондиціюванні котеджних будівель або квартир елітного типу, то доводиться вдаватися до установки декількох зовнішніх агрегатів.

Сьогодні вихід із ситуації не тільки у використанні одного канального кондиціонера, але і в інноваційній системі, яку розробила і впровадила компанія Daikin. Її особливість полягає в змінних витратах холодильного агента. Вона називається Variable Refregerant Volume.

Пізніше кліматичними системами зайнялися й інші виробники, що зажадало наведення порядку в застосуванні назви, адже VRV зареєстрували японці. Для інших брендів прийнято назву - Variable Refrigerant Flow, хоча воно практично однаково за змістом до раніше прийнятого найменуванням. Відмінність vrv і vrf системи зовсім незначне. Компанії випускають агрегати з різним числом блоків і протяжністю трубопроводів. Системи також відрізняються управлінням, експлуатаційним терміном і надійністю.

Vrf системи принцип роботи, що приносить високу ефективність

Вже згадана vrf система це мультизональна кліматична система, основу функціонування якої становить змінність витрати холодоагенту. Її зовнішній блок комплектується автоматичними приладами, що забезпечують регулювання продуктивності використовуваного компресорів зі зміною витрати агента в контурі, виходячи з потреб в холоді.

Варіант монтажу vrv і vrf системи

З зовнішнього у внутрішні блоки поставляється той обсяг холодоагенту, який необхідний для охолодження повітряних потоків.

Блоки в системах застосовуються двох типів - внутрішні для монтажу всередині приміщень і зовнішні, що встановлюються зовні. На зовнішній вигляд перших блоків впливає їх потужність. Якщо вона не перевищує 20 кВт, то повністю схожі на блоки, які використовуються в спліт-системах. При високій потужності вони мають істотну зовнішню відмінність.

Блоки внутрішнього типу такі, як в поширених кліматичних системах. Виконуються в різних видах. Вибирають їх тип враховуючи особливості архітектури охолоджуваних приміщень.

Vrf це той агрегат, що вирішить проблеми кондиціювання

Розбираючись в питанні, що таке vrf система, необхідно розібратися в її перевагах, щоб зрозуміти: це прекрасний варіант для забезпечення мікроклімату в приміщеннях.

Плюсами такої сучасної кліматичної системи є:

  • Проста установка, яка полягає в тому, що мала вага блоків, спеціальна вібропоглинаюча конструкція виключають потребу в будь-якому посиленні статі або міжповерхового перекриття. Монтаж здійснюється практично так, як і інших типів кондиціонерів.
  • Відсутність потреби у великій кількості високопрофесійного персоналу. Не треба їх залучення з боку, чим спрощується монтаж і обслуговування.
  • Гнучке проектування завдяки великій наявності внутрішніх блоків. Не є перешкодою навіть приміщення, які характеризуються нерівномірністю теплонавантаження.
  • В агрегаті використовується прецизійний температурний контроль, при якому електронним теплорегулюючі вентилем виконується безперервне регулювання витрати холодоагента, на який впливають навантаження на внутрішні блоки.
  • Системи постійно забезпечують комфортність температурного рівня. Немає перепадів температур, які не виключені при використанні звичайних кондиціонерів. Температурні відхилення не перевищують півградуса.
  • І VRV, і VRF досить економні не тільки по монтажу, але і по експлуатації, нагріваючи або охолоджуючи лише там, де в цьому є потреба. Інверторне керування легко підлаштовує зовнішні блоки під мінливі навантаження.
  • Безшумність компактних блоків.
  • Повна автоматизація, що дозволяє уникати потреби в обслуговуючому персоналі.
  • Виробники гарантують тридцятирічний термін експлуатації.
  • Максимальна довжина трубопроводів - 165-ти метрів, що доводить різниці рівнів монтажу різних блоків до 90-та метрів, а внутрішніх - до 15-ти метрів.
  • Варіант монтажу vrv і vrf системи-2

    Щоб не помилитися в такому питанні, як організація кондиціювання будівлі, щоб отримати найповніше уявлення про те, що таке vrf, найкраще звернутися до наших фахівців високої кваліфікації. Разом з ними буде зроблений абсолютно правильний крок, від якого не буде ніяких проблем у майбутньому.