Меню

Як правильно вибрати кондиціонер для будинкуДійсність показує, що вибір кондиціонера для будинку - справа досить-таки не з простих. Хоча для підготовленого покупця, який порадився зі знайомими і почитав матеріали про кліматичній техніці, воно вирішується набагато простіше, але і він губиться в магазині, неправильно будує діалог з продавцями.

Який кондиціонер вибрати для будинку

Щоб правильно вибрати кондиціонер для дому, необхідно визначитися з оптимальною його конструкцією для кожного конкретного випадку експлуатації. Це можуть бути спліт-системи, що складаються з пари і більше блоків, або моноблочні конструкції.

Системи кондиціювання повітря виконуються в настінному, канальному, касетному й іншому виконанні. У їх складі - два блочних модуля: зовнішній і внутрішній. З'єднуються вони трубками з міді і електричними кабелями. По трубопроводах здійснюється циркуляція фреону.

Шум при функціонуванні виходить в основному від компресорів, які встановлюються в зовнішніх блоках, чим значно поліпшується комфорт людей.

У будинках і квартирах найчастіше встановлюють настінні спліт-системи, які відрізняються:

  • Простою установкою всього устаткування.
  • Низькими рівнями шуму в приміщеннях, оскільки компресор знаходиться зовні.
  • Доступністю за основними параметрами.

Канальні спліт-системи також використовуються в побутових умовах, але установка кондиціонера для будинку в цьому випадку потребує

підвісні стелі або підсобні приміщення. Там виконується їх монтаж. Обмін повітря відбувається через повітроводи і решітки.

Переваги пристроїв канального типу полягають в практично непомітному внутрішньому блоці, рівномірності розподілу повітря, можливості притоку свіжого повітря і охолодженні одним блоком кількох кімнат.

Спліт-системи підлогово-стельового типу відрізняються швидкою і легкою установкою, наявністю додаткових функцій, регулюванням жалюзі.

Відмінність мультиспліт-систем у використанні з одним зовнішнім блоком двох-п'яти внутрішніх, які можуть мати різну потужність. При покупці можна підбирати кількість внутрішніх блоків виходячи з конкретних потреб.

 

Який кондиціонер поставити вдома, - відповідь на питання криється в обов'язковості звертати увагу на фактори, від яких залежить функціональність обраного кліматичного пристрої:

  • Шумність - особливо важливий її рівень при установці кондиціонерів в спальнях або дитячих кімнатах.
  • Наявність інвертора, що впливає на плавність установки рівня необхідної температури, термін служби і економічність агрегату.
  • Комплектація кондиціонера фільтрами, які забезпечують очистку повітря.
  • Дизайн кліматичного агрегату важливий з естетичної точки зору.
  • Потужність - важливий її правильний розрахунок для ефективності функціонування кондиціонера.

Таким чином, ми ознайомили відвідувачів сайту з тим, як вибрати кондиціонер для дому, дали основні характеристики. Про всі інші властивості кліматичного обладнання наші фахівці розкажуть при здійсненні покупок. Також при необхідності фахівці допоможуть встановити вентиляційні системи та виконають роботу максимально якісно.