Меню

Як правильно вибрати спліт системуЯк правильно вибрати спліт систему, щоб не було проблем

Справжній господар задається питанням, яку спліт систему вибрати, не тільки в розпал літньої спеки. Він думає про це завчасно, щоб вирішити проблему належним чином і бути готовим до всіх погодних несподіванок.

Майбутній користувач задається всіма нюансами, що стосуються вибору кліматичного агрегату, здатного забезпечити бажаний мікроклімат в певному приміщенні. Його цікавить, на які параметри особливо звертати увагу.

У всіх цих питаннях людина отримує грунтовні роз'яснення у нас від високопрофесійних фахівців, які також допоможуть встановити кондиціонер у Львові. Зараз звернемо увагу на основні критерії, які і визначають оптимальний вибір спліт системи.

Як правильно вибрати спліт систему: класифікація кліматичної техніки

Перш за все, варто розібратися в тому, які бувають системи. Сучасні виробники ділять їх на три групи, виходячи з класу обслуговування:

  • Пристрої класу престиж відрізняють прекрасні споживчі характеристики, система захисту найвищого рівня, відмінна самодіагностика. Вони довговічні, надійні. Внутрішній блок практично беззвучний, має стильний дизайн і повну автоматизацію.
  • Кондиціонери середнього класу привабливі, перш за все, оптимальним співвідношенням таких важливих факторів, як якість виготовлення і вартість. По надійності можна порівняти з цим показником елітних моделей. Шумлять, правда, більше, та й експлуатаційні терміни менші.
  • Група бюджетної кліматичної техніки рівень надійності має середній, терміни служби - невеликі. До покупки таких кондиціонерів вдаються, якщо бюджет обмежений.

Спліт системи: різновиди моделей

Сучасний ринок рясніє пропозиціями самих різних спліт-систем, серед яких бувають кондиціонери:

  • Настінні - охолоджують приміщення невеликих розмірів, точніше, кімнати площею не більше сотні метрів. Мають абсолютно всі необхідні функції.
  • Канальні - ідеальні тоді, коли потрібно одночасне охолодження відразу декількох приміщень. Установка блоків всередині кімнати здійснюється в спеціальному коробі або за підвісними стелями. Через решітки відбувається всмоктування повітря, який за системою відведення надходить в усі приміщення.
  • Касетні - характеризуються відмінними шумовими параметрами і відмінним проникненням повітряних потоків.
  • Підлогові і стельові - вихід з положення, коли жодна з перерахованих вище систем не може бути встановлена. У цих випадках повітря після охолодження проходить по стелях і стінах, створюючи рівномірний розподіл рівня температури по всій кімнаті.

Вибір спліт системи по площі і функціональним параметрам

Проблема, як вибрати кондиціонер спліт систему, завжди вирішується з урахуванням площі охолоджуваних приміщень і наявності самих різних функціональних параметрів, до яких відносяться:

  • Турборежим, який використовується для охолодження кімнат з максимальною швидкістю. При цьому забезпечується зростання продуктивності систем і одночасне зменшення часу переходу на попередні режими.
  • Swing - цією функцією забезпечується самостійне управління потоками повітря коливаннями жалюзі.
  • Функція провітрювання забезпечує режим роботи, який дозволяє наповнювати приміщення повітрям з хорошим насиченням киснем.
  • Таймер сну служить для забезпечення комфортних умов для людини, коли під час його сну на кілька градусів падає температура і агрегат працює практично безшумно.
  • Зволоження повітря - функція відповідає за підтримання оптимальних рівнів вологості в приміщеннях.
  • Автоматичний перезапуск системи важливий тоді, коли трапляються раптові відключення.
  • Функція забезпечення настройки швидкості наявного вентилятора.

Упевнившись, що усі наведені функцій, покупець підходить до прийняття рішення, який спліт вибрати, хоча потрібно ще звернути увагу на інформацію, що міститься в техпаспорті кондиціонера, зокрема, на обов'язковість наявності функцій вентиляції, охолодження і осушення; достатність потужності; продуктивність, циркуляцію повітря і рівень шумів.

Спліт системи для різних умов експлуатації

Залежно від умов майбутньої експлуатації споживач може стати володарем кондиціонера побутового, комерційного (напівпромислового) або промислового призначення. У класичному виконанні спліт-системи мають пару блоків і використовують найчастіше в побутових умовах.

Системи, що відрізняються дискретним регулюванням, іменуються неінверторними, а ті, в яких використовується плавне регулювання, - інверторними. Плавність регулювання - це гарантія більш точного налаштування рівня температури. Інверторні системи функціонують без різких стрибків, що є основою для економії електричної енергії.

Покупця завжди цікавить і ціна спліт системи, яка, варто підкреслити, повністю відповідає їх експлуатаційним можливостям. Після придбання кліматичного обладнання власнику потрібна установка спліт системи, від якої багато в чому залежить майбутня робота. Тому нею повинні займатися фахівці, які є у нас.Як вибрати спліт систему-1

P.S. Отже при виборі спліт системи потрібно знати:

  1. Скільки квадратних метрів є у приміщенні.
  2. Висоту стелі.
  3. Які плануються електроприбори, якщо це приміщення в стадії ремонту.

Знаючи ці дані, любий спеціаліст зможе підібрати Вам спліт – систему.