Меню

Як підібрати інверторний кондиціонерВибір інверторного кондиціонера: не помилитися б

Звичайні кондиціонери почали свій хід на початку минулого століття. А ось перший інверторний агрегат з'явився лише в 1980-му. Саме з вісімдесятих популярність цих агрегатів зростає, значно збільшуючи кількість в користуванні людей.

Наші співвітчизники, задаючись питанням, як правильно підібрати інверторний кондиціонер, прагнуть отримати повні відповіді, щоб не допускати прикрих прорахунків. Внесемо свою лепту в їх навчання і ми, підготувавши конкретну інформацію, яка стане корисною для покупців.

Як вибрати інверторний кондиціонер, що відповідає запитам покупця

Вибір інверторного кондиціонера може бути здійснений правильно, якщо буде засвоєна різниця між кліматичними пристроями: звичайними і інверторними. Хоча вони і призначаються для виконання однакових завдань, які полягають в кондиціюванні повітря в приміщеннях, все ж мають суттєві відмінності між собою по багатьох факторах.

Традиційний кондиціонер функціонує на принципі поступового охолодження температури в приміщеннях до рівнів, зазначених користувачами. Досягаючи їх, пристрої відключаються мимовільно. Через певний час повітря починається нагріватися, після чого кондиціонер включається автоматично. Цикл роботи повторюється періодично, забезпечуючи, таким чином, певний режим температури.

У дещо іншому ключі функціонує інверторний кондиціонер. У ньому, коли досягається заданий температурний режим, відключення автоматично не виконується. Кондиціонер працює далі, але при набагато меншій продуктивності. Така робота забезпечується зміною частоти живлення, яке надходить на компресор, тобто працює кондиціонер постійно, з оптимальною продуктивністю для кожної виникаючої ситуації.

Будова інверторного кондиціонера

Висновок зі сказаного вище полягає в тому, що, завдяки принципу дії інверторного агрегату створюється оптимальний режим температури, який стандартними моделями забезпечувати більш проблематично, та й дорожче.

Вибір кондиціонера інверторного типу з урахуванням його плюсів і мінусів

Даючи пораду, як вибрати побутовий кондиціонер, відразу підкреслимо, що виходити необхідно з його переваг і недоліків, без яких, на жаль, не обходиться. Щоб покупець не плутався і не помилявся, дамо конкретну розкладку всіх плюсів і мінусів інвертора.

Почнемо, ясна річ, з позитивних факторів, завдяки яким такі пристрої ефективно виконують своє призначення:

  • По-перше, вибір кондиціонера інверторного типу виправданий тим, що саме він може забезпечити максимально ефективний режим температури в приміщеннях. Відразу з початком функціонування він підбирає конструктивний режим потужності, якої досить, щоб гарантувати охолодження або нагрівання повітря. І робить він це на порядок швидше, ніж звичайні агрегати.
  • По-друге, інверторні кондиціонери при використанні забезпечують істотну економію споживання електричної енергії. Їх комплектування продуктивними компресорами і тепловими обмінниками, максимально точними мікропроцесорами гарантує відмінне ефективне функціонування при досить низьких витратах електроенергії. А якщо енергоспоживання низьке, то і робота проходить в повній екологічній безпеці.
  • По-третє, гнучкість системи управління параметрами потужності. Досягнення заданого режиму температури призводить до автопереходу на економне енергетичне споживання, чим скорочуються витрати.Будова компресора інверторного кондиціонера
  • По-четверте, режими функціонування представлені різноманітні, а тому є можливість підбору найбільш оптимального варіанту для різних типів приміщень.
  • Не можна не згадати і те, що інвертори функціонують фактично безшумно, а тому зручні для використання в дитячих і спальних кімнатах.
  • По-п'яте, тривалі терміни експлуатації забезпечуються принципом роботи і відсутністю багаторазових включень і виключень, від яких страждають звичайні кліматичні агрегати. Інвертори можуть працювати до 8-12 років.

Негативними сторонами є:

  • Ціна інверторного кондиціонера, яка має істотну відмінність від звичайних аналогів.
  • У конструкції інвертора використовуються механізми високої чутливості, що чутливо реагують на перепади електричної напруги. Останні, на жаль, в умовах нашої дійсності трапляються нерідко.
  • Необхідні справжні професіонали, щоб був належним чином забезпечений монтаж кондиціонера інверторного типу.

Що враховувати при виборі інвертор-кондиціонера?

Кілька корисних порад, як підібрати інверторний кондиціонер, взятих з практики і досвіду:

  • Початок вибору інвертора вимагає уявлення про те, в яких умовах і приміщеннях буде працювати. Важливий метраж кімнат. Кожні 10 квадратних метрів вимагають кіловатної потужності охолодження. Фахівці радять півкіловата додавати на кожен побутовий прилад великих габаритів.
  • Ознайомлення з характеристиками потужності інверторних кондиціонерів. Потужність охолодження вимагає набагато більшого розміру, ніж потужність наявного двигуна. Найбільш оптимальне співвідношення - 3 до 1, тобто 3-кіловатна потужність кондиціонера забезпечує однокіловаттне охолодження.Порівняльна таблиця споживання електроенергії інверторного кондиціонера і інших приладів

Пропозицій на ринку безліч, а тому з вибором у недосвідченого покупця можуть виникнути проблеми. Краще відразу ж звернутися до фахівців, які у нас є. Вони і допоможуть зробити правильний крок, який не створюватиме проблем протягом всієї експлуатації. Вентиляція та кондиціювання повітря допоможе підвищити комфорт при проживанні в будинку, а встановленням системи займуться фахівці нашої компанії.