Меню

Як правильно порахувати потужність кондиціонераОптимальний розрахунок потужності кондиціонера

Кондиціонери відносяться до категорії складних побутових пристроїв. Купуючи їх, споживачі розраховують на роботу належним чином протягом довгих років, а також на створення комфортної атмосфери і рівного здорового мікроклімату. При виборі слід звертати увагу не тільки на те, яка ціна кондиціонера і його зовнішній вигляд.Теплові потужності приборів, які можуть впливати при розрахунку потужності кондиціонера

Важливою є репутація виробника, на продукцію якого впав погляд при відвідуванні торгової точки. У нас вам запропонують тільки продукцію перевірених постачальників, які впевнені в якості власного товару, що підтверджується їх гарантійними зобов'язаннями.

Важливим є майстерність фахівців-монтажників, які будуть виконувати монтаж кондиціонера. Кліматичне обладнання вимагає установки кваліфікованим майстром, що дозволить зберігати гарантію.

Розрахунок потужності кондиціонера для приміщення

Кондиціонер призначений насамперед для охолодження, а тому найважливішим фактором вибору є потужність охолодження. Розрахунок потужності кондиціонера на площу здійснюється за параметрами обслуговуваних приміщень.

Формул розрахунку потужності існує чимало, але всі вони далеко не ідеальні. Наша практика і досвід дозволяють зробити максимально точні результати. Ми рекомендуємо підбір кондиціонера по площі, виходячи з таких факторів:

  • За основу береться середня висота приміщень 2,5 метра. 
  • В залежності від площі приміщення потужність визначається:
  1. на 20 кв.м необхідно 7 BTU (холодопродуктивність - 2,5 кВт),
  2. на 25 кв.м - 9 BTU (холодопродуктивність - 3 кВт),
  3. на 35 кв.м -12 BTU (холодопродуктивність - 3,5 кВт ),
  4. на 50 кв.м - 18 BTU (холодопродуктивність - 5,2 кВт) і
  5. на 65 кв.м - 24 BTU (холодопродуктивність - 7 кВт).

Для розуміння такої системи розрахунку необхідно знати, що BTU є британської термічної одиницею, яка використовується для вимірювання теплоенергії. Це кількість тепла, необхідного для нагрівання фунта води на градус за Фаренгейтом. Потужність кондиціонерів практично в усьому світі позначається даною одиницею.

Розрахунок потужності кондиціонера на площу

Якщо виникла потреба зробити розрахунок потужності кондиціонера для приміщення, то не варто забувати і про інші фактори, що мають на вибір істотний вплив. Маються на увазі, зокрема:

  • Теплові притоки - наявність в приміщеннях побутової техніки, людей і т.д.
  • Повітряний обмін - природні обміни повітря.
  • Теплові втрати - розташування і розміри вікон, наявність жалюзі і штор, наприклад.

Нащо варто звернути увагу при розрахунку кондиціонера

І все ж, максимально точну відповідь, як підібрати кондиціонер по площі для будь-яких приміщень, можна отримати у спеціалістів з практичним досвідом і відповідною теоретичною підготовкою. Вони візьмуть до уваги абсолютно всі фактори, які мають хоч найменше вплив на визначення потужності кліматичного агрегату.

Звертайтеся до нас для встановлення кондиціонерів у Львові ціна яких вас приємно здивує. Гарантовано отримаєте те кліматичне обладнання, яке буде забезпечувати також максимально комфортний температурний мікроклімат у вашій оселі або офісі.