Меню

Інверторний кондиціонер переваги якого забезпечуються принципом роботиПлюси і мінуси інверторного кондиціонера

Настав час дізнатися, що собою являє інвертор, що означає це слово, в чому його переваги, а також чи має він недоліки. Латинське слово inverto (в перекладі - повертаю, змінюю, або звертаю) дало назву кліматичного агрегату, якому судилося стати великим проривом в системах кондиціювання повітря.

Використовується в кондиціонерах, перетворюючи змінний в струм постійний, формуючи оптимальну частоту змінного струму. Так здійснюється регулювання швидкості обертів компресорного двигуна, зміна потужності охолодження (або обігріву) пристроїв.

Щоб розібратися в позитивних і негативних моментах, які характеризують інверторні кондиціонери, слід провести аналогію зі звичайними кліматичними агрегатами. Відмінність інверторного кондиціонера полягає в цілій низці плюсів, які переважують мінуси, без яких не обходиться жоден агрегат.

Інверторний кондиціонер переваги якого забезпечуються принципом роботи

При функціонуванні інверторного кондиціонера встановлення необхідних температурних рівнів забезпечується регулюванням потужності використовуваного в ньому компресора. Коли відбувається наближення до встановленого рубежу температури, потужність знижується до мінімального рівня.

Важливо, що в таких випадках компресор зовнішнього блоку не відключається, робота спліт-системи не припиняється, вона триває на мінімальних потужностях, максимально точно, виключаючи хвилі і ривки в підтримці встановленої температурі, в тому числі в дитячих і спальнях.

Плюси і мінуси інверторного кондиціонера

Має інверторний кондиціонер переваги, які роблять його особливо ефективним кліматичних агрегатом. Це і такий важливий фактор, як межа температурних коливань, що не перевищує 1-процентного показника. Використання інвертора позбавляє людей від незручностей, зокрема, від протягів і інших неприємних відчуттів.

Приступаємо до більш повного переліку плюсів кондиціонерів в інверторному виконанні:

  • Точне регулювання температурних рівнів.
  • Вихід інвертора на задані режими не супроводжується виділенням крижаних потоків повітря. Здійснюється лише рівномірну підтримку заданих температур комфортними повітряними потоками. Людина в таких умовах не прохолоне.
  • Швидше в два-чотири рази виходять такі кондиціонери на потрібні режими температури. Їх робота відбувається у форсованому режимі, потужності вище власної номінальної, до того, як температура досягне потрібного рівня.
  • Вологість менше знижується.
  • Відсутність пускових струмів гарантує плавний запуск компресора.
  • Інверторний кондиціонер в роботі створює менше шуму.
  • Більш тривалі терміни служби забезпечуються винятком в компресорах включень / відключень. Якщо звичайний кондиціонер має 7-річний ресурс роботи, то інверторний - 8-15-річний.
  • Знижуються загальні і максимальне навантаження на квартирну електромережу, надаючи можливість для використання в побуті та інших приладів без перевищення максимально допустимих навантажень на мережі.
  • Зовнішні блоки інверторних агрегатів, досягнувши необхідної температури, функціонують набагато тихіше не інверторних аналогів.
  • Забезпечення економічної витрати електричної енергії, а, значить, і зниження комунальних платежів (до 30 відсотків).

Недоліки інверторних кондиціонерів

Переваги інверторних кондиціонерівРаніше говорилося, що, на жаль, обладнання будь-якого призначення поряд з позитивними якостями має і негативні. Не виняток у цьому плані і інверторні кондиціонери недоліки якого відчуваються, правда, в мінімальних кількостях.

Основний мінус - ціна інверторного кондиціонера, що, ясна річ, не сприяє їх поширенню серед співвітчизників. З іншого боку, якщо розібратися в функціональності і ефективності інверторних кондиціонерів, то стає ясно, що вкладені гроші потім окупаються досить швидко.

До недоліків відносять і велику вагу кліматичного агрегату, яка пояснюється особливостями систем інвертування, а також вимогливість до мереж електропостачання, оскільки спостерігається велика чутливість до скачків в них.

На даному етапі відчуваються перераховані мінуси. Проте, наші співвітчизники, об'єктивно оцінюючи переваги, все частіше приходять до висновку: інверторний кондиціонер принцип роботи маючи інноваційний, забезпечив великий ривок у розвитку кліматичної техніки. Це сприяє підвищенню попиту на сучасне кліматичне обладнання, яке функціонує на інверторному пристрої.

Інвертори-кондиціонери є складними механізмами, які, правда, завдяки автоматиці і наявності безлічі всіляких функцій в обслуговуванні не представляють труднощів. З підвищенням популярності інверторів розширюється і доступність послуг фахівців з їх вибору, монтажу і подальшої експлуатації. Установка інверторного кондиціонера, а також системи вентиляції є досить не простим ділом, тому виконанням таких робіт мають займатися компетентні люди, є професіонали і у нас, а тому запрошуємо всіх, у кого є необхідність купити сучасний кондиціонер.