Меню

Побутовий кондиціонер або звичайний?На чому зупинитися: інверторний кондиціонер або звичайний?

Будь-який споживач при придбанні кліматичної техніки потребує допомоги. Йому важливо знати, яка різниця інверторного і звичайного кондиціонера, щоб правильно зорієнтуватися і зробити єдино правильний крок.

У статті розповімо про всі нюанси придбання кондиціонерів, при цьому постараємося уникати технічних термінів, які переважна більшість покупців просто не знає. Та й не потрібні вони їм. Користувачеві набагато важливіше дізнатися фактори, що впливають на його комфорт, ефективність функціонування агрегату, його економічність, а також ціна інверторного кондиціонера, так само як і ціна звичайного кондиціонера.

У чому відмінність інверторного кондиціонера від звичайного?

Компресор - це серце кондиціонера будь-якого типу, оскільки на нього покладається функція стиснення і транспортування холодоагенту по магістралі. При виході з ладу цього агрегату кондиціонер стає всього лише великим вентилятором.

У перших кондиціонерах робота компресорів була побудована на однаковому принципі: включення, робота і відключення. Потім з'явився інверторний компресор, що стало великим кроком вперед. Ось тепер принципово, який тип компресора інверторний або звичайний вигідніше. Про це і розповімо.

Функціонування звичайного кондиціонера побудовано на таких функціях:Тип компресора інверторний або звичайний

  • Включення кондиціонера.
  • Замір датчиком розташованого усередині блоку актуальності температури в приміщенні, порівнювання з тим, який встановлюється користувачем.
  • При наявності відмінностей між ними відбувається включення компресора, який функціонує з 100-процентною навантаженням, необхідним для максимально швидкого охолодження до встановленої температури.
  • Періодичність порівнювання поточних і бажаних температур.
  • Відключення компресора при досягненні бажаного рівня температур.
  • Звірка температур триває: при підвищенні рівня температури на пару градусів, компресор включається.
  • Ці операції повторюються по колу, забезпечуючи бажаний температурний мікроклімат.

Традиційний кондиціонер не позбавлений і недоліків. Перш за все, через постійні пуски і зупинки компресора підвищені навантаження направляються не тільки на кондиціонер, але і на електричну мережу. Це веде до підвищених витрат електроенергії.

Звичайний кондиціонер вимагає періодичного відключення. На вимогу виробників він може працювати щодня не більше третини добового часу. Коли включається кондиціонер, то людина відразу відчуває сильні холодні потоки повітря, що тягнуть протяги. Особливо дискомфортно від цього в спальнях малих розмірів. Чимало незручностей відчуває людина від надмірно гучної роботи агрегату.

Щоб повністю зрозуміти інверторний або неінверторний кондиціонер і що вибирати, підходимо до розгляду принципу роботи інверторного компресора, який полягає в таких такому порядку функціонування:

  • Запуск кондиціонера.
  • Визначення актуальної температури зі порівнювання з тієї, яка задана користувачем.
  • При наявності різниці рівнів температур включається компресор.
  • Робота з повним навантаженням на всю потужність.
  • Звірка температур продовжує здійснюватися регулярно.
  • Досягаючи потрібну температуру, компресор знижує навантаження.
  • Моніторинг температур, настройка завантажень компресора, яких достатньо для підтримки потрібної температури.
  • Робота компресора залежить від умов температури, що забезпечує її на рівні 5-90 відсотків власної потужності.

Відмінність інверторного кондиціонера від не інверторного якраз і полягає в головному, тобто, у відсутності постійних включень і вимикання кліматичного агрегату.

Інверторний або не інверторний кондиціонер

Інверторний кондиціонер може без проблем працювати всі 24 години на добу. Йому не потрібно весь повітряний об'єм охолоджувати заново. Агрегат направляє стільки повітря, скільки буде потрібно, щоб підтримати рівень температури. Це також дає відповідь на питання: спліт система інверторна або звичайна вигідніше для покупки?

Інверторний кондиціонер забезпечує зниження витрат електричної енергії, зменшення шуму, відсутність протягів. Він відрізняється підвищеною надійною роботою і потужністю. У режимі обігріву такий агрегат має діапазон функціонування до -15 градусів, деякі моделі - до -25 градусів. Традиційні кондиціонери обмежуються максимумом в -7 градусів.

Інверторний або не інверторний компресор використовуючи в різних випадках. Однак між ними є досить істотні відмінності. Якщо сказати образно, то такі відмінності, як і між клімат-контролем автомашини і кондиціонером.

Кондиціонер інвертор чи ні: питання злободенне

Уже, напевно, всі зрозуміли, що відповідь щодо того, який кондиціонер інвертор або простий функціональніший, зручніший, ефективніший, буде на користь інверторного агрегату. Одне тільки не зовсім зрозуміло для звичайного споживача: навіщо і сьогодні випускати звичайні кондиціонери, чому б усім виробникам не виробляти інверторні компресори.

Перш за все, проблема стосується їх вартості, а також чутливого реагування на стрибки напруги в електромережі. Хоча інвертор перевершує звичайний кондиціонер за експлуатаційними параметрами. Відрізняється, як розумієте, і вартістю, яка вище відсотків на 30-40. В окремих умовах використання не вигідне, наприклад, це стосується різних технічних приміщень, в яких шуми і протяги нікого не хвилюють.

При виникненні потреби в виборі кліматичного обладнання допомогу наших фахівців гарантована абсолютно всім клієнтам. При виборі традиційного агрегату ми також здійснимо монтаж звичайного кондиціонера в цілковитій відповідності з нормативами, що виключить будь-які проблеми при його експлуатації.

Коли купується більш сучасне обладнання, буде гарантований і монтаж інверторного кондиціонера. Наші майстри мають відмінну теоретичну і практичну підготовку, що дозволяє всі замовлення виконувати з традиційно високою якістю.

Якщо ж підвести підсумок то головна різниця між інверторним і не інверторним кондиціонером полягає ось у таких речах:

  1. Рівень шуму у неінверторних кондиціонерів вищий ніж в інверторних.Рівень шуму в інверторних кондиціонерах
  2. Звичайний кондиціонер при запуску бере в два або й три рази більше електроенегії, а це створює додаткове навантаження на мережу.
  3. Інверторний кондиціонер економніший по споживанню електроенергії на 30%.
  4. Інверторний кондиціонер дорожче коштує ніж звичаний, в середньому на 30-40%.
  5. Звичаний кондиціонер максимально розрахований на роботу зимою до -7С, а інверторний до -15С, деякі моделі можуть і до -35С. Тому для обігріву зимою краще купувати інверторний.

Інверторний або неінверторний кондиціонер

Також за посиланням ви можете замовити встановлення системи вентиляції та кондиціонування повітря та отримати якісно виконану роботу від фахівців.