Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Безшумна каналізація - що це?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Жителі панельних багатоповерхівок не з чуток знають, що таке шум від каналізації. Особливо він чутний уночі: навіть після миття рук сусідами зверху в трубах стоїть гул, який заважає спати. У приватних будинках ця проблема менш помітна через меншу кількість людей, що в них проживають. Але якщо в сім'ї є «сови» та «жайворонки», люди, які сплять чуйно і прокидаються від найменшого шарудіння – перебіг води в трубах завдає дискомфорту. Виходом з неприємної ситуації, що склалася, стануть безшумні каналізаційні труби в квартирі або приватному будинку.

Безшумна каналізація у Львові від компанії Теплософт

Безшумна каналізація – комфорт та спокійний сон у вашому будинку

Вважається, що шум води яка тече – один із приємних для людини. Але якщо слухати його постійно і вдень, і вночі – може розвинутись невроз, порушення сну та інші проблеми. Вирішення цієї неприємної ситуації – заміна труб на безшумні.

Безшумна каналізація – це сучасна система для вашої квартири чи приватного будинку. Її відмінність від звичайної полягає в тому, що для монтажу використовують труби з матеріалів, що гасять звукові хвилі.

Звичайна каналізаційна труба – це хвилевід, яким звукові хвилі проходять велику відстань і гасяться. Тому ми чуємо постійний шум від води в них. Безшумні труби поглинають звукові хвилі та перешкоджають їх поширенню.

Шумопоглинаючі труби – це вироби, що складаються з трьох шарів:

  • 1
    Перший шар – жорсткий поліетиленовий каркас;
  • 2
    Другий шар – мінералізований поліпропілен;
  • 3
    Третій шар – м'яке полівінілхлоридне покриття.
ВАЖЛИВО! Для максимального поглинання шуму потрібні не тільки безшумні труби, але й спеціальні хомути для їх кріплення до монтажної основи. Такі хомути виглядають як металеві обручі, але мають м'яку полімерну вставку – вона гасить вібрації.
Гасіння вібрації при проходженні води

Якщо ви ще не стикалися з проблемою шуму в трубах і думаєте навіщо потрібна безшумна каналізація, вам варто піти в гості до друзів або знайомих, які мешкають у багатоповерховому будинку. Відповідь буде очевидною – монтаж каналізації потрібен для комфорту та спокою.

Чи потрібно встановлювати безшумну каналізацію з трубами, що шумопоглинають, або є інші варіанти?

Якщо вам набридло слухати шум струмків у своїй квартирі, але немає можливості замінити стару каналізацію на нові труби, можна використовувати інші методи:

  • Облаштувати звукоізоляцію зі спіненого поліетилену;
  • Обмотати трубопровід мінеральною ватою, синтетичним каучуком або іншими матеріалами.

Шум справді стане набагато тихішим, але з'являться інші проблеми:

  • Зовнішній вигляд трубопроводу після цього буде складно назвати привабливим;
  • Від осідання конденсату та підвищення вологості з'являться грибок та пліснява, які остаточно зіпсують інтер'єр приміщення, а їх спори негативно вплинуть на здоров'я мешканців.

Тому такі способи можна використовувати як тимчасові, але при першій можливості встановити сучасну безшумну систему каналізації і провести монтаж водопостачання будинку з використанням нових матеріалів.

Плюси та мінуси безшумної каналізації

Каналізаційна система з шумопоглинаючими трубами має такі переваги:

  • Звукоізоляція: шум стає настільки тихим, що не заважає мешканцям, практично не чути за зачиненими дверима ванної кімнати;
  • Простий монтаж: встановлення системи не потребує спеціального обладнання – спеціалісти компанії Теплософт встановлять її швидко та надійно;
  • Довговічність: термін служби системи становить понад 50 років завдяки тому, що труби з полімерних матеріалів не піддаються корозії;
  • Невелика вага: полегшує встановлення та не створює великого навантаження на монтажну основу.
Увага! Всі ці переваги характерні тільки для продукції надійних і перевірених виробників. Також величезну роль відіграє якісний монтаж, який можуть провести лише кваліфіковані спеціалісти.

Безліч плюсів безшумної каналізації сприяють її популярності серед користувачів, проте є і один недолік - ціна. Матеріали для спорудження вартують дорожче, ніж звичайні каналізаційні труби, хомути та інші елементи.

Фасонні елементи безшумної каналізації

ТОП найкращих виробників безшумної каналізації

Ми розібралися з тим, навіщо потрібна безшумна каналізація і які переваги має ця система. Але дуже важливо купити якісні матеріали від надійних виробників, щоби користуватися всіма плюсами.

У списку найпопулярніших і найнадійніших брендів:

  •  
    REHAU
  •  
    Ostendorf Skolan
  •  
    Poliplast
  • Valrom

Якісна продукція – запорука надійності та довговічності системи. Фахівці компанії Teplosoft розкажуть вам, які виробники безшумної каналізації, допоможуть підібрати необхідні матеріали. Також наші майстри проведуть монтаж каналізації, підберуть та встановлять септик для приватного будинку, щоб ви насолоджувалися тишею у своєму будинку. Додатково ви можете замовити встановлення системи опалення у Львові за посилання.

4.0/5 (Оцінок - 4)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.