Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Мульти спліт система - що це?

Під мульти спліт системою мається на увазі спеціальна кліматична установка, яку людина використовує, щоб підтримувати в приміщеннях температурні параметри повітря. Монтаж мульти спліт системи вимагає використання ряду внутрішніх блоків, що відрізняються по потужносних характеристиках і конфігурації.

Зовнішній блок є в таких випадках місцем приєднання внутрішніх блоків будь-якого типу. У цьому, власне, і криється відмінність мульти спліт систем від їх інших пристроїв, коли кожен внутрішній блок має зовнішній агрегат.

У такій кліматичній системі будь-який внутрішній блок працює автономно. При виникненні потреби може бути заданий загальний температурний рівень для всіх приміщень.

Зовнішні блоки кліматичних агрегатів мають істотні відмінності за характеристиками потужності і габаритним розмірам від систем звичайної конструкції. Кріплять їх на зовнішніх стінах, обов'язково з огляду на потребу в постійній вентиляції на максимальних рівнях.

Кріплення внутрішніх блоків здійснюється завжди по різному. При цьому загальний рівень потужності споживання не може перевищувати потужність зовнішнього пристрою. Перераховане - обов'язкова умова, що є основою тривалої роботи мульти спліт систем.
Примітка

Оптимальний вибір мульти спліт системи

Розбираючись, що таке мульти спліт система кондиціонера, важливо зрозуміти нюанси, які дозволять зробити єдино вірне рішення для кожного конкретного випадку. Компанії виробники займається виробництвом двох типів систем цієї конструкції - фіксованого і набірного, особливості яких полягають в наступному:

  • 1
    Фіксовані (комплекти) - відрізняються встановленої комплектацією, тобто відрізняються чітко заданим переліком внутрішніх пристроїв.
  • 2
    Складальні - тут у замовника ширші можливості, оскільки вони комплектуються за його бажанням з урахуванням абсолютно всіх нюансів місця майбутньої експлуатації.
     

Робота мульти спліт систем відрізняється практично повною безшумністю, оскільки всі деталі, які є звукоутворюючими, розташовуються в блоках, що кріпляться на зовнішніх стінах з вулиці.

Ось такі можуть бути внутрішні блоки в котеджіВажливим моментом в питанні придбання кліматичного обладнання є його виробники. Відгуки про мульти спліт системи які часто зустрічаються на просторах Всесвітньої мережі, свідчать про досить тривале лідерство серед компаній-виробників американських компаній. Край такому лідерства прийшов в середині минулого століття, коли про себе голосно заявили фірми з Японії.

1961 рік ознаменувався запуском у виробництво кондиціонера, в якому використовувалися два блоки - вуличного і внутрішнього. Це зробила відома компанія Toshiba з Японії. З тих пір кондиціювання стало практично безшумним. Блоки встановлювалися в будь-яких місцях приміщень, тобто там, де було зручно користувачам.

Згодом стали випускатися кліматичні агрегати інверторного типу, які швидко завоювали світовий ринок. У 1998 року японські виробники випускали 95 відсотків інверторних кондиціонерів. Провідними в частині випуску цих систем є Toshiba, Daikin, Panasonic, Hitachi, Mitsubishi Electric, тобто компанії з Японії.

Слід відзначити велику популярність кліматичного обладнання фірм Neoclima з Великобританії, Leberg з Норвегії.

Мульти спліт системи переваги відчутні

Ціна мульти спліт системи кондиціонера, хоча і вища, ніж іншого кліматичного обладнання, вона повністю виправдана їх значними перевагами:

  • По-перше, велика свобода споживача при виборі і розміщенні в приміщеннях її внутрішніх блоків, які можуть бути самими різними.
  • По-друге, інверторні системи відрізняються меншою енергоємністю.
  • По-третє, набагато більші терміни служби таких кондиціонерів.
  • По-четверте, швидке встановлення температурного мікроклімату.

Важливо знати про особливості установки мульти спліт систем

Експлуатація систем буде ефективною, якщо їх монтаж виконаний відповідно до нормативних вимог. Їх установка повинна здійснюватися висококваліфікованими фахівцями з необхідною кваліфікацією.

Приступаючи до монтажу, краще завчасно подбати про трубопроводи для дренажу. Краще їх виводити в системи каналізації. При відсутності такої можливості виводять шланг на вулицю.

Професіонал від фірми “Тепло- софт” проведе базові заміри, проконсультує і дасть реко- мендації + підготує ескізний проект і два кошториси цін: на роботи і на матеріали.
wrapperwrapper
Безкоштовний приїзд майстра Заявка
*Ваші данні повністю захищені і не будуть передані третій стороні.

Магістральні траси можуть бути різні по довжині, що впливає на розмір вартості монтажних робіт. Ціна залежить і від кількості необхідних блоків, особливостей використання і розташування кімнат, які підключаються до кондиціювання.

Всі ці питання успішно вирішують наші досвідчені монтажники. Вони знаходять вихід з будь-якого становища і виконують встановлення кондиціонера на високому рівні.

P.S Якщо ж підсумувати всю статтю відповідь на питання що ж таке мульти спліт кондиціонер проста – це один зовнішній і декілька внутрішніх блоків, внутрішні блоки можуть відрізнятися за видом, на фото показано зовнішній блок з внутрішніми блоками такого виду:
  • Побутового;
  • Касетного;
  • Канального;
  • Напольно-потолочного.
4.8/5 (Оцінок - 21)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.