Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Як вибрати бойлер в квартиру?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Жителі багатьох квартир в наших містах стикаються з проблемами централізованого гарячого водопостачання: планові та позапланові відключення гарячої води, низька температура нагріву, особливо у вечірній час, коли більшість людей повертається додому з роботи і приймає душ або ванну, готує їжу, миє посуд. Вирішити всі ці незручності може покупка електричного водонагрівача. Але, щоб повністю забути про проблеми, пов'язані з гарячим водопостачанням потрібно знати, як вибрати електричний бойлер для квартири. Про нюанси підбору водонагрівача ми детально розповімо в цій статті.

Бойлер в квартирі на кухні

Як вибрати бойлер в квартиру?

Електричний водонагрівач або бойлер - побутова техніка для нагріву води, яка частково або в повному обсязі задовольняє потреби в гарячій воді мешканців квартир. Існує безліч моделей бойлерів по конструкції, способу нагрівання, виду монтажу, обсягом та іншими критеріями, тому потрібно визначиться зі своїми потребами і побажаннями перед тим, як вибрати водонагрівач для квартири і купити його.

Принцип роботи. Водонагрівач за цим критерієм поділяються на два типи: проточні та накопичувальні.

Проточні пристрої мають невеликі габарити: вода нагрівається, проходячи через нагрівальний елемент. Компактність - головна перевага цього обладнання, однак є і ряд недоліків:

  • Більшість моделей розраховане на одну точку забору води: кран на кухні або у ванній, душ.
  • Досить велике споживання електроенергії.
ВАЖЛИВО!!! Температура нагріву в проточному водонагрівачі залежить від потужності пристрою, а також від швидкості потоку води: чим більше швидкість і менше потік - тим гаряче буде вода. Її кількість при цьому не обмежена.
Проточний водонагрівач в квартирі

Накопичувальні водонагрівачі - резервуари різного об'єму, обладнані теном. Їх принцип роботи полягає в тому, що нагрівальний елемент гріє воду в резервуарі, бак виконаний за принципом термоса і сприяє тривалому збереженню температури, а в разі її зниження включається ТЕН. Перевага обладнання полягає в економії електрики, деякі сучасні моделі навіть мають прилади для віддаленого доступу та управління зі смартфона. А недолік: кількість гарячої води обумовлено обсягом резервуара: якщо підібрати неправильно - може не вистачати, наприклад, для прийняття душу всіх членів сім'ї.

Плоский бойлер в квартирі

Під час підбору водонагрівача в квартиру також дуже важливо врахувати спосіб монтажу. Проточні встановлюють над або під раковиною, під мийкою. Незважаючи на скромні розміри, все ж необхідно достатньо місця, щоб розмістити обладнання і не створити дискомфорт під час використання.

Розмір накопичувального бойлера залежить від обсягу бака, їх монтують на стіну в кухні, санвузлі в вертикальному або горизонтальному положенні, також є підлогові моделі.

Увага!!! Виробники виготовляють деякі моделі з можливістю і вертикального, і горизонтального монтажу, але в різних положеннях відрізняється швидкість нагріву води. Зазвичай ці параметри вказані в технічних характеристиках. Враховуйте їх під час вибору бойлера в квартиру.

Вид нагрівального елементу. У накопичувальних водонагрівачах використовують два види ТЕНів: «мокрий» і «сухий». Мокрий або занурений безпосередньо контактує з водою, тому схильний до утворення накипу під час приготування гарячої води з підвищеною жорсткістю. «Сухий» нагрівальний елемент не контактує з водним середовищем - він поміщений в спеціальну колбу і накип на ньому не утворюється. Вибір тена в питанні, як правильно вибрати водонагрівач для квартири, дуже важливий, адже від виду залежить ціна ( «сухий» - дорожче) і тривалість терміну експлуатації побутової техніки значно довше, при дуже жорсткій воді бойлери з мокрий теном швидко виходять з ладу.

Який обсяг водонагрівача оптимальний для квартири

Необхідний обсяг бака при покупці водогрійного пристрою визначають виходячи з кількості споживаної гарячої води мешканцями квартири.

Обсяг бойлера в залежності від кількості осіб, що проживають в квартирі:

  • 50-80 л - 2 людини;
  • 80-100 л - 3 людини;
  • 100-120 л - 4 людини;
  • 120-150 л - 5 осіб.

При цьому, якщо в будинку живе дві людини, але хоча б один з них вважає за краще приймати ванну часто - краще вибрати обсяг побільше. Адже стандартна ванна вміщує приблизно 150 л води.

Також від обсягу резервуара залежить розмір обладнання і габарити необхідного місця для його установки. Класичні циліндричні моделі при цьому займають значно більше місця, ніж прямокутні і «слім»: якщо гарячої води необхідно багато, а місця для монтажу пристрою мало - варто придивитися до прямокутних і слім-моделям.

Слів версія бойлера для квартири

Для проточних водонагрівачів вибір за об'ємом не актуальний, оскільки немає резервуара. Але потенційним покупцям необхідно знати, як вибрати проточний водонагрівач для квартири, виходячи з потужності обладнання. Чим більше цей показник, тим швидше буде нагріватися вода і тим більше електроенергії буде споживати обладнання. Але при цьому слід перевірити в квартирі передбачена необхідна потужність електрики для нормальної роботи проточного водонагрівача.

Рейтинг бойлерів для квартири

Найбільш простий варіант вибору водонагрівача перед покупкою - перегляд рейтингу бойлерів по надійності. Але тут потрібно враховувати кілька нюансів: далеко не всі якісні моделі представлені в переліку і жодна з представлених моделей може не підійти під ваші вимоги. Тому ми рекомендуємо звертати увагу на наступні критерії:

  • 1
    Бренд. Чим більше відомий виробник - тим більше він піклується про свою репутацію та якість продукції. Також для сервісного обслуговування водогрійного обладнання популярних брендів простіше знайти сервісний центр з кваліфікованими майстрами.;
  • 2
    Технічні характеристики. Обсяг, потужність, тип нагрівального елементу, матеріал бака, наявність додаткових опцій потрібно вибирати виходячи з ваших вимог. Допомога у виборі вам із задоволенням нададуть фахівці компанії Теплософт.;
  • 3
    Монтаж бойлера. Від способу кріплення залежить зручність користування, але не менш важливий і сам процес монтажу. Майстри Teplosoft виконують установку з урахуванням всіх технічних вимог, тому Ваш пристрій буде працювати довго і якісно. Також ми надаємо послуги сантехніка для більшої зручності при покупці.

А ось і сам рейтинг бойлерів для квартири по брендам:

  • Gorenje;
  • Atlantic;
  • Electrolux;
  • Drazice;
  • Tesy;
  • Ariston;
  • Roda.

Під час покупки зверніть увагу на комплектацію: для установки вам знадобиться електрокабель з виделкою (якщо обладнання буде працювати від мережі 220 В), запобіжний клапан, елементи кріплення, труби, крани та фітинги для підключення до водопостачання - ці деталі в більшості випадків потрібно купувати окремо. Також якщо вас цікавить ціна на установку індивідуального опалення у Львові, перейдіть за посиланням та дізнайтесь повний перелік вартості робіт.

0/5 (Оцінок - 1)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.