Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Поради експертів - як правильно вибрати ванну?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Сучасні ванни вражають різноманітністю форм, матеріалів, кольорів, розмірів і функцій. Тому покупцям важко визначитися з тим, як правильно вибрати ванну для будинку, щоб вона була зручною, красивою довговічною. Адже ремонт у ванній кімнаті роблять мінімум на кілька років і хочеться, щоб сантехніка зберігала презентабельний зовнішній вигляд протягом усього періоду експлуатації. Далі ми розглянемо які є види ванн і їх розміри, з чого їх виготовляють і за якими параметрами варто робити вибір.

Компактна ванна у квартирі від Теплософт у Львові

Особливості вибору ванни для квартири або приватного будинку

Пройшли ті часи, коли у всіх вдома стояли однакові білі прямокутні ванни. Тепер оформлення кімнат для водних процедур стало способом самовираження, а самі чаші можуть стати родзинкою інтер'єру. Яскраві кольори і відтінки, форма, декор та малюнки здатні перетворити звичайну ванну кімнату в місце для релаксу та приємного проведення часу. Тому багато покупців замислюються над тим, яка ванна краще для їхнього будинку або квартири, в якій буде комфортніше.

Як вибрати ванну зі зростання людини

Розміри ванни найбільш оптимально підбирати під зріст користувачів. Але тут постає інше питання: як підібрати ванну по зростанню, якщо у всіх членів сім'ї він різний? Відповідь очевидна: відштовхуватися від зростання найвищого користувача, а також від його комплекції. Так середній зріст людини 160-180 см - такою повинна бути довжина чаші. Ширину підбирають за габаритами: бажано, щоб відстань до бічних (довгих стінок) було мінімум 5-8 см. Багато в чому від того, яка форма чаші, залежить і те, які бувають розміри ванн. Так овальні, прямокутні і навіть кутові можна підбирати саме під зростання, а ось круглі - не варто. Адже в такому випадку вам знадобиться ванна діаметром 160-180 см.

Важливо! Крім ширини і довжини, звертайте увагу і на висоту (глибину ванни) - чим вона вища, тим складніше в неї забратися. Для дорослих користувачів це, частіше за все, не викликає проблем, а ось для дітей і літніх людей краще купити чашу з не дуже високими бортиками. Не зайвими будуть і вбудовані ручки з боків.
Звертайте увагу на висоту ванни при її підборі

Важливо правильно вибрати ванну по росту

Вибір ванни за формою і розмірами.

Важливий етап вибору - форма. Вона залежить від габаритів і геометрії кімнати, а також від особистих переваг власника:

  •  
    Класика - прямокутна чаша, яка примикає до однієї, двох або відразу до трьох стін. Такий варіант найбільш поширений в квартирах старого житлового фонду, де площа приміщення невелика і потрібно задіяти кожен сантиметр. Також їх вибирають в приватні будинки через практичності.
  •  
    Прямокутна окремо стояча - виглядає дуже ефектно, але монтаж ванни має свої нюанси. Підведення комунікацій необхідно робити з підлоги, а саме приміщення повинно бути досить просторим.
  •  
    Кутова ванна має один кут 90 °, який примикає до стін, а протилежна сторона або у формі півкола, або асиметрична. Зручність і практичність залежать від розмірів ванн: мініатюрна поміститься навіть в маленькій ванній кімнаті квартири, але в ній не вийде лягти в повний зріст, а ось велика ростова дасть можливість розслабиться після важкого дня, але для її наповнення необхідно багато води.
  • Круглі і овальні ванни вибирають рідше - частіше їх встановлюють, коли роблять дизайнерський ремонт. Практичність, також, як і в кутових, залежить від параметрів чаші, але виглядають вони дуже красиво і нестандартно.
  • Асиметричні чаші - найменш поширені. Для того, щоб така ванна естетично вписувалася в інтер'єр і була зручною, необхідно ретельно розробляти дизайн приміщення.
УВАГА! Якщо ви вирішили купити окремо стоячу ванну, потрібно передбачити підведення труб і каналізаційний відвід в товщині підлоги. Якщо з яких-небудь причин, немає можливості встановити труби в підлозі - краще підібрати моделі, в яких є достатньо простору між дном чаші і підлогою для підключення комунікацій.

Вибір ванни по формам і розмірам - поради від компанії Теплософт

Дуже важливо, при виборі форми враховувати параметри приміщення: до просторої кімнати можна встановити будь-яку чашу, а ось в невелику краще підібрати ванну, яка підійде за розміром і не буде заважати пересуванню.

Матеріали виготовлення: види ванн, плюси і мінуси

Найбільш популярні матеріали, з яких виготовляють ванни:

  • Чавун;
  • Сталь;
  • Акрил;
  • Кварил;
  • Кераміка.

Коли покупець стикається з таким асортиментом, у нього виникає питання: яка ванна краще за якістю? Але однозначної відповіді немає, адже всі види ванн мають переваги і недоліки.

Найбільш популярні різновиди ванн за матеріалами

Так, чавунні ванни довго зберігають температуру води, довговічні і прості в догляді, але не відрізняються різноманітністю форм, мають велику вагу. Моделі зі сталі на багато легше, є різні види ванн за формою і кольором, але вода в них остигає швидко, а від ударів можуть з'явиться нерівності, потріскатися емаль.

Акрилові вироби відрізняються широким ціновим діапазоном на будь-який бюджет, великим вибором форм, легкої реставрацією в разі пошкодження захисного шару і малою вагою, але догляд за ванною з акрилу досить специфічний: при неправильному підборі миючих засобів можна пошкодити чашу, також вона боїться механічного впливу - легко з'являються подряпини.

Кварил, як і акрил - штучний композитний матеріал, але він більш стійкий до різних видів впливів. Єдиними недоліками є велика вага і вартість виробів.

Керамічні чаші виглядають дуже красиво, довго зберігають воду гарячою, є в різних формах і кольорах, дуже довговічні. Купуючи таку ванну, важливо врахувати, що встановлення сантехніки сантехніки повинна проводиться досвідченими майстрами. А для окремо стоячих чаш цього та інших видів потрібно зробити правильний монтаж інженерних мереж.

Не можна однозначно сказати, яку краще вибрати ванну, адже багато залежить від уподобань і експлуатації, але майстри компанії Teplosoft із задоволенням допоможуть вам вибрати чашу і встановити її в приміщенні. Додатково зазначимо, що при необхідності професіонали допоможуть вам встановити індивідуальне опалення у Львові ціни на яке вас приємно здивують.

5.0/5 (Оцінок - 1)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.