Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Вентиляція з рекуперацією в приватному будинку
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Тепло в будинку - це важлива складова побутових потреб людини. У нашій країні житлові приміщення потребують опалення приблизно з середини жовтня до середини квітня, коли температура на вулиці опускається нижче комфортного рівня. У цей період ми використовуємо різні джерела теплової енергії для обігріву, а також прагнемо зберегти отримане від них тепло. В першу чергу більшість власників замінили старі дерев'яні віконні рами на сучасні склопакети, багато хто вдається до утеплення стін, перекриттів, підлоги. Але з'явилася інша проблема - порушення циркуляції повітря і погіршення мікроклімату, яку зараз успішно вирішує монтаж системи рекуперації повітря в приватному будинку.

Система рекуперації повітря для приватного будинку у Львові

Вентиляція з рекуперацією в приватному будинку

Підвищення тарифів на комунальні послуги послужило значним поштовхом у розвитку енергоефективних систем забезпечення тепла в приватних будинках. Одна зі складових таких систем - вентиляція будинку з рекуперацією. Рекуператори тепла для вентиляції - це теплообмінники, які допомагають зберегти тепло в приміщенні і заощадити на його опаленні взимку і в міжсезонні, забезпечують якісний повітрообмін.

Принцип роботи побутового рекуператора полягає в передачі теплової енергії від вихідних з приміщення повітряних мас - що входить. При цьому існує кілька типів конструкції рекуперуючого пристрою, але не всі вони підходять для використання в приватних будинках.

Які типи рекуператорів можна використовувати в вентиляції приватного будинку?

Головна умова використання рекуперації в будинку - компактність пристрою. Воно повинно бути практично непомітним, щоб не псувати інтер'єр, але досить потужним, щоб забезпечувати повітрообмін і підтримувати мікроклімат на необхідному рівні. Тому в приватних будинках встановлюють такі типи рекуператорів:

  • 1
    Пластинчасті: складаються з ряду металевих пластин, які поділяю вихідний і вхідний повітряні потоки. Повітря, що виходить з приміщення, передає своє тепло пластинам, а ті, в свою чергу, нагрівають з його допомогою, вхідні повітряні маси.;
  • 2
    Роторні: мають рухомі елементи. Вони під час обертання забезпечують обмін тепловою енергією між повітряними потоками;
  • 3
    Фреонові: складаються з двох теплообмінників, з'єднані між собою мідними трубами - по ним циркулює холодоагент, який забезпечує передачу тепла.

Кожен з видів має переваги і недоліки тому підбір обладнання, як і проектування систем вентиляції, краще надати фахівцям компанії Теплософт.

ВАЖЛИВО! Пластинчасті теплообмінники - найбільш бюджетний варіант, однак вони можуть пересушувати припливне повітря. Для таких випадків використовують систему рекуперації повітря в будинку з роторним пристроєм, яке може відбирати вологу з витяжного повітря і передавати її свіжому припливному.
Cистеми вентиляції з рекуперацією тепла у будинку

Пластинчасті теплообмінники

Переваги системи вентиляції з рекуперацією тепла

Система рекуперації повітря для приватного будинку вирішує цілий ряд завдань, важливих для комфортного проживання в приміщенні:

  • Зберігає тепло, тим самим скорочує витрати на обігрів;
  • Забезпечує якісний повітрообмін: в будинку завжди чисте повітря, немає неприємних запахів, організм людини отримує необхідну кількість кисню, а відпрацьовані повітряні маси видаляються;
  •  Підтримує вологість на оптимальному рівні, що важливо для гарного самопочуття, а також запобігає розвитку цвілі, грибка, бактерій;
  • Пристрої з фільтрами очищають повітря перед подачею в приміщення: навіть якщо будинок розташований біля жвавої дороги, підприємства, шкідливі домішки не потрапляють в кімнати;
  • Відсутність необхідності відкривати вікна для провітрювання позбавляє мешканців від звуків, які долинають з вулиці, а сам пристрій працює безшумно.
Увага! Головний біль, сухість шкіри, запаморочення, неуважність, знижена розумова і фізична активність часто пов'язані з низьким рівнем кисню в приміщенні і з проникненням шкідливих домішок в будинок. Вентиляція - позбавляє від цих проблем!

Вентиляція котеджів і будинків з рекуператорами - це економія коштів і значне поліпшення здоров'я і самопочуття мешканців.

Ціна на систему рекуперації повітря в будинку

Вартість системи рекуперації повітря в будинку залежить від:

  •  
    Технічних характеристик будівлі: площі, планування, матеріалу і товщини стін і перекриттів, габаритів віконних і дверних прорізів, типу вікон, дверей, погоди в місці розташування будівлі.
  •  
    Типу обраного обладнання та кількості пристроїв, необхідних, щоб система рекуперації в приватному будинку працювала ефективно.
     

Для цього досвідчені фахівці компанії Teplosoft проводять розрахунок вентиляції, підбирають найбільш підходяще обладнання для системи рекуперації повітря для приватного будинку - ціна залежить від цих чинників.

Якщо ви зважилися на зміни умов в своїй оселі в кращу сторону і хочете мати рекуперацію повітря в будинку - звертайтеся до нас. Ми підберемо все необхідне, проведемо якісний монтаж вентиляції, щоб ви насолоджувалися результатом: чистим повітрям і економією на опаленні.

0/5 (Оцінок - 1)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.