Меню

Під офісами маються на увазі приміщення, в яких виконують свої професійні обов'язки офісні працівники. Щоб забезпечити їх працездатність на високому рівні, необхідно дбати про комфортні умови праці людей.

Кондиціонер в офіс - як не прогадати з вибором

Кондиціонер в офіс - це і є один із способів створення в ньому оптимального температурного мікроклімату. Він повинен проходити регулярне очищення від пилу. Необхідний і оптимальний рівень вологості (близько 60 відсотків). Найкращий температурний рівень при цьому повинен перебувати в діапазоні 20-24 градусів, вміст кисню - на рівні 21 відсотка, а окису вуглецю - не більш 0,3 відсотка. Не повинне в офісі застоюватися повітря, а тому швидкість його потоків не може перевищувати 0,1-0,15 м/с.

Рішення всіх цих проблем сьогодні не складає труднощів, оскільки вітчизняний ринок пропонує варіанти вентиляції і кондиціювання, залежні від використовуваних кондиціонерів і їх особливостей. Як правильно вибрати кондиціонер для офісу, щоб він міг забезпечувати в ньому умови для людей на оптимальному рівні? У цьому зараз і будемо розбиратися, спираючись на досвід наших фахівців з кліматичного устаткування.

Як вибрати кондиціонер для офісу?

Для отримання повного уявлення, що таке кондиціонер в офіс, даємо загальні відомості про кліматичні агрегати, їх властивості та відмінності. Отримання таких знань дозволить знайти відповіді на питання про порядок вибору оптимальних варіантів.

Приступаючи до визначення необхідного типу і моделі, буде потрібне уявлення про класифікацію обладнання кондиціювання по сфері використання, яка дозволить вирішити проблему, як вибрати кондиціонер для офісу:

  • Класифікація побутові кондиціонери для офісу - пристрої для побуту, які використовуються в кондиціюванні кімнат і кабінетів площею не більше 100 кв. метрів. Вони підходять для квартир в багатоповерхівках, котеджів за містом, невеликих торгових точок і офісів. До неї зазвичай відносять віконні і мобільні агрегати, спліт-системи. Їх потужність - не більше 8 кВт.

Побутові кондиціонери для офісу

  • Класифікація напівпромислові кондиціонери для офісу - моделі напівпромислового призначення, які придатні для приміщень розмірами побільше (в межах 400 кв. м): будинки і квартири, приміщення офісів, зали торгових центрів і т.д. Серія представлена касетними і колонними, канальними і підлогово-стельовими агрегатами, потужність яких - 10-15 кВт.

Напівпромислові кондиціонери для офісу

  • Класифікація промислові кондиціонери для офісу - об'єднує промислові агрегати. Відрізняються потужністю в 20-25 кВт. Місця використання - приміщення виробничих одиниць, житлові та адмінплощі, спорткомплекси і різні будівлі площею понад 300 кв. метрів. До серії відносять мультизональні агрегати, кондиціонери в даховому і прецизійному виконанні, системи chiller - fancoil.

Промислові кондиціонери для офісу

Виходячи з цієї інформації, визначаються, який саме кондиціонер виявиться найоптимальнішим варіантом для офісного приміщення. Допомога надають і фахівці нашої компанії Теплософт, які відповідають на всі питання по кліматичного встаткування.

Який кондиціонер вибрати для офісу?

Зрозуміти, як підібрати кондиціонер для офісу, допоможе ознайомлення з типами офісного кліматичного обладнання.

Системи для офісів мають власну класифікацію, яка побудована на конструктивних особливостях. Такі кондиціонери ділять на моноблочні пристрої з одним блоком і спліт-системи, які мають не менше двох модулів. Тепер конкретно про кожну групу кліматичного обладнання:

  • Моноблочні кондиціонери. Найпростішим вважається віконний пристрій. Він відповідно і найдешевший. Попит на нього останнім часом знижується, оскільки дане обладнання відрізняється високим шумом при експлуатації, порівняно невеликою потужністю і деякими незручностями, які зустрічаються, коли здійснюється установка кондиціонера. Привабливою ж є його вартість.
  • Мобільні кондиціонери - легко пересуваються по приміщеннях кліматичні пристрої. Встановлюватися може, де зручно, аби було, як направити повітропровід назовні. Гучні при роботі, обмежені по потужності, дорогі за ціною.
  • Спліт-системи міцно виходять на лідируючі позиції з продажу. Однією з причин популярності є не тільки охолодження повітря, але і його нагрівання. Кондиціонер в офіс купити можна цього типу. Його зовнішній блок, що відрізняється деякою гучністю функціонування, буде монтуватися на вулиці, а тому ніяких незручностей офісні працівники відчувати не будуть. Внутрішній блок розміщується всередині там, де зручно.
  • Колонні кондиціонери є обладнанням високої потужності, якої досить, щоб охолодити відразу кілька приміщень. Для їх установки необхідна велика площа. Через сильні холодні потоків повітря розміщувати їх необхідно на значній відстані від місць роботи персоналу. Вартість кондиціонера для офісу також досить висока в такому випадку.
  • Канальні кондиціонери використовуватися можуть тільки там, де є підвісні стелі, які необхідні для приховування їх внутрішніх моделей. Міжстельовий простір використовується і для розміщення мережі трубопроводів для розподілу охолоджених повітряних потоків. Канальні агрегати здатні забезпечувати потрібний мікроклімат в декількох приміщеннях, оскільки мають високу потужність.
  • Касетні спліт-системи розташовуються за підвісними стельовими конструкціями. Після охолодження повітря надходить в приміщення через нижні панелі внутрішніх блоків. Холодний повітрепотік йде вниз і витісняє теплий, що потрапляє в обладнання для охолодження та виведення в приміщення.
  • Підлогово-стельові пристрої не вимагають підвісних стель, оскільки встановлюються на підлогах вздовж стін або ж на стелях.

Вимоги до технічних можливостей офісних кондиціонерів

Який кондиціонер вибрати для офісу? Такий, який матиме оптимальні техніко-експлуатаційні властивості, зокрема:

  • Необхідну потужність, виходячи з площі офісу: на 10 кв. метрів при 3-метровій висоті необхідно близько кіловата потужності. Наявність вікон з сонячної сторони вимагає збільшення відсотків на 15-20. Впливає на вибір потужності і наявність великої кількості людей, оргтехніки та іншої побутової техніки.
  • При покупці кондиціонера враховуються і можливості наявної електропроводки, щоб не мати проблем з-за високої споживаної потужності.
  • Наявність можливості для повної вентиляції приміщень, що в офісах дуже важливо. Повітряні притоки забезпечуються канальними кондиціонерами. Решта ж найчастіше вентилюють лише включенням вентилятора без використання компресора.
  • Важливо, що хоче отримати споживач: тільки охолодження або ж ще і обігрів. Доступні сьогодні моделі, в яких поєднані обидві ці функції.
  • Ніколи не завадить пульт ДУ, яким, власне, сьогодні комплектуються спліт-системи.

Як вибрати кондиціонер для офісу – останні поради

Бажання мати в офісах кондиціонери закономірне. При вирішенні проблеми охолодження або обігрівання кондиціонер в офіс ціна якого буває різною, повинен обов'язково відрізнятися наявністю опцій, від яких залежить вся його майбутня експлуатація та її ефективність.

При виборі кліматичного пристрої звертайте увагу на присутність в ньому функцій:

  • Охолодження і обігрів.
  • Вибір режиму функціонування в авторежимі.
  • Вентиляція, під якою мається на увазі змішування повітряних потоків різної температури.
  • Очищення повітря за допомогою сітчастих фільтрів.
  • Вибір рівня температури користувачем.
  • Осушення для відводу надлишків вологи через трубопровід для дренажу.
  • Включення і виключення, таймер яких дозволяє програмувати автоматичне включення або відключення пристроїв.
  • Напрямок повітряних потоків в необхідних напрямках.
  • Швидкість вентилятора забезпечує швидке встановлення температури в приміщенні.
  • Нічний режим, що забезпечує роботу вентиляторів на малих швидкостях, плавні зміни рівня температур на 2-4 град. з подальшим автовідключенням.
  • Рівень шумів - у простих моделей він високий. Спліт-системи характеризуються приблизно однаковим рівнем, який зазвичай дискомфорту не створює.

Функції кондиціонерів

Надавши необхідну інформацію про правильний вибір кондиціонерів для офісів, про їх асортимент та класифікацію, віримо, що споживачі зроблять правильні кроки, а їх придбання будуть відповідати вимогам певних умов експлуатації. При цьому вони будуть купувати сучасне кліматичне обладнання, яке відрізняється високими конструкційно-експлуатаційними особливостями.

У всьому цьому завжди розраховуйте на всебічну практичну та теоретичну допомогу нашого кваліфікованого персоналу. Вона буде якісною, оскільки є досвід спілкування з клієнтами, знання запитів наших співвітчизників і реальностей нашої реальності. Також ми встановлюємо системи вентиляцію та кондиціювання повітря та робимо це якісно.

І все ж, який кондиціонер вибрати для офісу? - вивченням цього питання можна займатися не один день, тому радимо звернутися до наших спеціалістів щоб вирішити вашу проблему в кондиціонуванні офісу.