Меню

Що таке канальний кондиціонер і як його вибратиЩо таке канальний кондиціонер

У життєдіяльності людини виникають моменти, коли необхідне регулювання температурних та інших кліматичних показників в квартирах, офісах, на підприємствах. Для цих цілей використовуються кондиціонери самих різних видів і моделей. Різновидів такого обладнання досить багато, що створює певні труднощі для недосвідченого споживача.

Надаючи різнобічну інформацію про кліматичну техніку, розповімо і про те, що таке канальний кондиціонер. Це допоможе нашим клієнтам краще орієнтуватися серед всієї великої кількості пропозицій сучасного ринку. При цьому встановити кондиціонер у Львові вам допоможуть фахівці нашої компанії за посиланням.

Канальний кондиціонер: що це за пристрій?

Почнемо з того, що канальний кондиціонер це сучасна спліт-система або мультиспліт-система, в якій використовується канальний внутрішній блок, тобто абсолютно всі системи цього типу складаються з блоків зовнішнього і внутрішнього використання, для з'єднання яких використовуються фреонові трубопроводи.

Внутрішні блоки складаються з фреонових теплових обмінників, електроніки і вентиляторів, які забезпечують повітряне циркуляцію. Канальні системи є закритими пристроями кондиціювання.

У приміщеннях, де вони експлуатуються, бачать лише решітки або дифузори, що відповідають за подачу та забирання повітря. Їх з'єднують з канальними блоками за допомогою повітропроводів. Вибирати блок необхідно з урахуванням напору вентилятора, якого повинно бути достатньо, щоб долати опір мережі повітроводів.

Такі кондиціонери дозволяють розміщувати повітро-роздавального пристрою відповідно до того, як розставлені меблі і які особливості дизайну.

Канальні кондиціонери принцип роботи мають схожий зі звичайними системами

Досить поширені в даний час канальні кондиціонери принцип роботи мають дещо специфічний, хоча він і майже не відрізняється від особливостей роботи звичайних побутових спліт-систем. Складаючись також з пари блоків, вони мають певні особливості своєї конструкції, яка забезпечує більш ефективне виконання додаткових призначень кліматичного обладнання, зокрема, функцій опалення, очищення, зволоження і осушення повітря в обслуговуваних приміщеннях.

Где может использоваться канальный кондиционер

Канальні кондиціонери практично ті ж спліт або мультиспліт-системи, що відрізняються внутрішніми блоками канального виконання. Пристрій останніх агрегатів полягає у тому, що повітропотік, котрий проходить через кондиціонери,  нагрівається або охолоджується, в залежності від функцій, заданих користувачами. На кількість необхідних внутрішніх блоків впливає потужність блоку, наявного зовні.

Принцип роботи канального кондиціонера розрахований на гарантування належного функціонування всієї системи. При цьому повинні бути враховані його тех. характеристики, відстань і висотні різниці між блоками різного типу. Надійність і безпека експлуатації забезпечується також допоміжним обладнанням, якого в системах більш ніж достатньо.

Необхідно назвати такі, як штуцери для заправки, системи автоматики, датчики вимірювання. Система оповіщення в електронному варіанті - це вся інформація про виникаючі порушення в робочих процесах кліматичного обладнання.

Вибір канального кондиціонера виправданий ще й тим, що в блоках внутрішнього розташування використовується мінімальна кількість елементів, зокрема, теплової обмінник випарника і вентилятор для його обдування. Присутні повітряні фільтри, температурні датчики, блоки для прийому сигналів від пультів управління. Вони не створюють шуму, а тому користувачі відчувають себе комфортно в приміщеннях, що обслуговуються такими системами.

Як вибрати канальний кондиціонерЩо входить в комплект канального кондиціонера

Щоб знати, як вибрати канальний кондиціонер, необхідно мати уявлення про його призначення і експлуатаційних можливостях. Переваги та недоліки канальних кондиціонерів полягають в різних факторах.

Плюси:

  • Один внутрішній блок може готувати повітря для декількох приміщень.
  • Може підмішувати свіже повітря, збагачене киснем.
  • Внутрішнє обладнання встановлюється приховано, а тому не псується зовнішній інтер'єр.
  • Управляти можна дротовим або інфрачервоним ПУ.

Мінуси:

  • Обслуговуючи кілька приміщень, кондиціонер у всіх встановлює однакову температуру.
  • Монтаж канального кондиціонера вимагає високих стель.
  • Складність підбору повітропроводів, виконання розрахунків і розводок, що вимагає залучення кваліфікованих фахівців.

Місця застосування канальних кондиціонерів

Середовище застосування канальних кондиціонерів досить широка. Однак найчастіше вони встановлюються в приміщеннях, які характеризуються великими обсягами. Є оптимальним варіантом в тих випадках, коли замовник не бажає, щоб внутрішній блок кидався в очі і був на виду. За характеристиками потужності, яка коливається в межах 2-56 кВт) такі кліматичні агрегати перевищують звичайні спліт-системи настінного типу.

Канальні системи кондиціонування призначаються для установки в приміщеннях промислового і побутового призначення. Це можливо завдяки можливості обробляти значні обсяги повітря. До того, вони здатні не тільки охолоджувати повітря або його нагрівати, а й виконувати іонізацію, очищення і зволоження, якщо в цьому є потреба.

Що таке канальний кондиціонер і як його вибрати

Наявністю функції підмішування свіжого повітряних потоків забезпечується чистота повітря в приміщеннях, його миттєва свіжість. Досягається це подачею повітря, відфільтрованого від мікробів і домішок пилу.

Не дивлячись на те, що ціна канального кондиціонера перевищує номінальну вартість моделей інших типів аналогічного обладнання, їх затребуваність пов'язана з широкою сферою використання та оптимальними експлуатаційними можливостями, які гарантують необхідний мікроклімат у великих заміських будинках, різних адміністративних будинках, конференц-залах і офісах.