Меню

Вибір спліт системи для будинкуСпліт система для будинку: критерії вибору

Забезпечення комфортного перебування домочадців в житловому будинку в спекотні літні дні може бути забезпечене, якщо буде встановлена спліт система для будинку.

Сучасний ринок - це велика кількість різних пропозицій кліматичного обладнання. На ньому можна стати власником моноблочних кондиціонерів і спліт систем. Перші - відрізняються знаходженням всіх складових всередині одного корпусу, який розташовується безпосередньо в житловому приміщенні. Другі - складаються з двох частин, які розташовані всередині і зовні приміщень.

Вигідні спліт системи, перш за все, тим, що при функціонуванні видають набагато менше шуму, ніж моноблочні системи. Це і робить їх затребуваними серед співвітчизників. Головне, щоб була обрана найкраща спліт система для будинку.

Спліт система для приватного будинку: залежність її вибору від площі приміщення

Існує пряма залежність потужності від площі приміщень, що береться до уваги, коли вибирається спліт система для опалення будинку. Від цього фактора залежить не тільки ефективність її функціонування, але і тривалість роботи, здатність справлятися з поставленими завданнями належним чином.

При недостатній потужності, наприклад, навіть працюючи на максимальних межах, кондиціонер не забезпечить достатнього охолодження приміщення. Надлишок потужності призводить до надзвичайно частих включень / відключень системи, що викликає швидкий знос обладнання.

Спліт система для будинку

Визначити необхідну потужність, якої буде характеризуватися спліт система для будинку, можна за прийнятою формулою розрахунку: на 10 кв. метрів приміщення зі стандартною висотою 2,5-3 м необхідний 1 кВт потужності. До отриманої цифри зазвичай додаються:

  • 25-30 відсотків - запас, необхідний, щоб спліт система для приватного будинку не працювала на знос.
  • До 50 відсотків - при розміщенні вікон на південний захід і південь.
  • До 50 відсотків - коли вікна спрямовані на сонячну сторону або розташовуються під дахом, що нагрівається сонцем.

Коли вікна знаходяться в тіні, або спрямовані на північну сторону, то допускається зменшення запасу потужності кондиціонера на 10-15 відсотків.

Властивості, якими характеризується спліт система для будинку

Після визначення потужності підбирається обладнання, максимально відповідне для конкретних експлуатаційних умов. Спліт системи для використання в побутових умовах ділять на різні типи: настінні, стельові і підлогові.

Системи мають відмінності і в способі кріплення. Це можуть бути портативні і монтажні системи. При покупці обов'язковим є вивчення технічних характеристик, залежних зазвичай від функцій, для виконання яких розрахована система. Кондиціонери можуть працювати лише на охолодження, або ще й на підігрів повітряних потоків.

Настінна система для будинкуСтандартними технічними характеристиками спліт системи для будинку є: потужність - 2,2 кВт, потужність споживана - 0,7-2 кВт, рівень шуму - 19-42 дБ, продуктивність по повітряних потоках - 300-900 куб. метрів в годину. Щодо інших характеристик, наприклад, діаметр і довжина трубопроводу, габарити блоків, треба знати, що вони знаходяться в прямій залежності від моделей кондиціонерів. Зазвичай максимум довжини - не більш 20 м.

Всі характеристики, про які говорилося вище, є умовою, що буде придбана краща спліт система для будинку. Треба пам'ятати і те, що поруч з кожним покупцем у нас завжди знаходиться досвідчений фахівець компанії Теплософт, який стає помічником у вирішенні всіх виникаючих при виборі кліматичного обладнання. Також ми встановлюємо системи вентиляції та кондиціонування повітря та робимо це максимально якісно.