Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Рекомендації - як вибрати душову кабіну?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Що може бути краще підбадьорливого прохолодного душу з ранку або релаксу від водяного масажу ввечері після важкого дня? Для того, щоб насолоджуватися водними процедурами кожен день необхідно тільки встановити вдома душову кабінку. Вона стане відмінним доповненням до ванни в приватному будинку, а в невеликій ванній кімнаті квартири в багатоповерхівці і зовсім може замінити ванну, якщо підібрати її правильно. Про те, які бувають види душових кабін, які кабінки зараз на піку популярності і як вибрати душову кабінку для приватного будинку і квартири, ми розповімо вам далі.

Підбір душової кабіну у Львові і Україні - Теплософт

Як правильно вибрати душову кабіну і які моделі зараз в моді?

Облаштування ванної кімнати, насамперед, як кому подобається, але більшість людей орієнтується не тільки на свої переваги, а й на сучасні тренди в інтер'єрі. Серед популярних зараз інтер'єрних стилів: мінімалізм, скандинавський, американський, еко-стиль, хай тек. Кожен з них має характерні риси, які відображаються на декоруванні і меблювання ванної кімнати, впливають на вибір душової кабіни для неї:

  • Душ в стилі мінімалізму - це виключно функціональні деталі і мінімум декору: скляні стінки, змішувач, ідеально підійдуть моделі без піддону.
  • Скандинавський стиль відрізняється достатком натуральних матеріалів і природних відтінків: відмінно підійде матове або прозоре скло, обробка з натурального або штучного каменю.
  • Для американського стилю характерне поєднання світлих і темних природних відтінків: добре виглядає душ з темно-коричневими елементами.
  • Екостиль, як і скандинавський, рясніє натуральними текстурами, але в еко вони більш сильно виражені, тому стіни, до яких примикає кабінка краще викласти кахлем «під камінь», а стінки душа зі скла без елементів з явним металевим блиском.
  • Хай тек - повна протилежність природним стилям. Для облаштування ванної кімнати використовують скло, метал, різні підсвічування.

Відповідність стилю дуже важливо для естетичного сприйняття, проте воно не підкаже, як вибрати душову кабіну для маленької ванної в квартирі або великої кімнати в приватному будинку. Тому, крім візуальної краси необхідно враховувати і інші параметри: вид, розмір, додаткові функції.

Види душових кабін за формою, варіантах облаштування, функціоналу

Найпоширеніші типи душових кабін:

  •  
    з піддоном і без піддона;
  •  
    душові бокси;
  •  
    відкриті і закриті.

 Душова кабіна без підонна

Монтаж душової кабіни без піддону вимагає грамотного облаштування сантехніки і підлоги. Оскільки, злив води монтується на одному рівні з плиткою (покриттям підлоги), труби встановлюються під підлогою, який має невеликий кут нахилу (для кращого відтоку води), а кераміку вибирають з антиковзаючим покриттям.

Кабінки з піддоном встановлювати простіше, а самі піддони бувають декількох видів:

  • низький: висотою до 10 см;
  • середній до 30 см;
  • високий понад 30 см.

До окремого виду відносять душ з високим піддоном-ванною - душовий бокс. Габарити чаші натякають на те, що розміри душових кабін будуть досить великі - 160-180 см в ширину, глибина 70-90 см.

Функціонал душових боксів досить великий: крім класичного душа з лійкою і «тропічного дощу», вони бувають обладнані гідромасажем, режимами турецької лазні, сауни, ароматерапії, а також вбудованою аудіосистемою з радіоприймачем.

Відкритий тип - це збірні конструкції, які прилягають до стін приміщення, відповідно, перед установкою необхідно облицювати стіни плиткою. Вони бувають з однією скляною стінкою (роль інших виконують стіни кімнати), кутові (з двома стінками, і П-подібні (з трьома скляними стінками). Такі конструкції можуть бути з піддоном або без нього. Монтаж відкритого типу вимагає спеціальних навичок, завдяки чому власникам знадобляться послуги сантехніка.

Важливо! Установка відкритої кабінки без піддону вимагає ґрунтовного монтажу: відвід каналізації та підведення води встановлюється в стінах під облицювальною матеріалом. Тому не варто економити на комплектуючих і нехтувати послугами професійного сантехніка - в разі неправильного монтажу або необхідності ремонту, потрібно буде повністю демонтувати облицювання ванної кімнати в тій частині, де стоїть кабінка.
Варіант №2 душової кабіни без підонна

Також для продовження терміну служби кабінки і всіх комплектуючих потрібна установка фільтрів для очищення води. Вони запобігають утворенню накипу і нальоту.

Закрита кабінка - монолітна конструкція, яка складається зі стін, піддону і стелі. За формою вони бувають різні: квадратні трикутні, напівкруглі. Головні переваги цього типу: простий монтаж і демонтаж, широкий функціонал.

Які бувають розміри душових кабін?

Після того, як визначилися зі стилем оформлення ванної кімнати і вибрали підходящий вид душа, потрібно підібрати правильний розмір душової кабіни. У великих приміщеннях 5-10 см можуть і не відігравати значну роль, а ось в невеликій ванній важливий кожен сантиметр. Крім того, необхідно враховувати розташування підведення комунікацій.

Для кабінок відкритого типу варто спочатку визначити відповідну форму піддону: квадратний, напівкруглий, прямокутний, асиметричний. Найбільш оптимальні габарити для комфортного купання в душі:

  • квадрат 80 × 80 або 90 × 90 см;
  • прямокутник 80 × 120 або 90 × 120 см;
  • півколо з прямою стороною 100 см.

Квадратна душова кабіна

При виборі кабінки закритого типу варто враховувати зовнішні розміри (щоб вона помістилася в приміщенні) і внутрішні (щоб в ній було зручно митися), також висоту.

Увага! Якщо місця дуже мало, варто відмовитися від покупки душа з додатковим функціоналом - насадки для гідромасажу і інші елементи можуть зменшувати внутрішній простір.

Плюси і мінуси душових кабін щодо ванн

До переваг душових кабінок над ваннами відносяться:

  • 1
    компактні розміри (що особливо важливо в невеликій ванній кімнаті);
  • 2
    значно менша витрата води;
  • 3
    багатофункціональність (в кабінках є ряд додаткових функцій: масаж, сауна, ароматерапія, радіо);
  • 4
    гігієнічність і чистота: після купання у ванній її необхідно ретельно мити, оскільки тіло безпосередньо контактує з чашею, також з ванни бризки розлітаються по всій кімнаті - з кабіною таких проблем немає;

Недоліки кабінок пов'язані з тим, що в ній не можна полежати і розслабитися, також для коректної роботи потрібен хороший тиск води. Якщо, знаючи плюси і мінуси душової кабіни, вам важко визначиться, що буде ніж краще-фахівці компанії Teplosoft допоможуть підібрати душовий бокс для ванної кімнати, а також здійснять якісний монтаж, щоб ви могли насолоджуватися облаштуванням ванної кімнати. Також при необхідності спеціалісти допоможуть встановити вентиляційні системи та інші види обладняння для дому.

0/5 (Оцінок - 1)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.