Меню
+38 (067) 766 52 54
Пн-Пт: 9:00-18:00, Субота 10:00-15:00
Email: [email protected]
Теплова завіса: що це і навіщо необхідно?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

При частому відкриванні вхідних дверей в будівлю через дверний проріз повітряні маси проникають в приміщення і виходять з нього, що часто заподіює масу незручностей:

  • Взимку знижується ефективність роботи системи опалення: через двері проникає холодне повітря з вулиці;
  • Влітку приміщення важче охолодити.

У комерційних закладах і офісах від цього страждає персонал, також в приміщення потрапляє пил і комахи. Тому далі ми розповімо про вирішення цієї проблеми: що таке теплова завіса, як вона працює і як правильно підібрати обладнання.

Дизайнерський вигляд теплової завіси

Теплова завіса: що це і навіщо необхідно

Теплова завіса - це вентилятор, який створює потужний спрямований повітряний потік, який перешкоджає проникненню повітря з вулиці в приміщення. Пристрій забезпечує стабільний мікроклімат без різких стрибків температури і вологості, захищає не тільки від змішування повітряних мас, а й від попадання пилу, сміття, комах, вихлопних газів, диму, пилку рослин та інших забруднювачів у ваш ресторан, магазин, офіс. Також обладнання допомагає економити енергоресурси:

  • Взимку за комфорт відповідає опалювальна система, і їй доводиться постійно нагрівати повітря, що входить з вулиці.
  • Для підтримки прохолоди влітку ми використовуємо кондиціонери, яким доводиться постійно працювати на максимумі через відкривання / закривання дверей.
     

Монтаж теплової завіси - це економія коштів, комфорт в приміщенні і турбота про здоров'я персоналу.

Принцип роботи теплової завіси

Обладнання складається з корпусу і, поміщених в нього, вентилятора, водяного калорифера або електронагрівача і сопла:

  • 1
    Вентилятор втягує повітря з кімнати через перфоровану поверхню корпусу і направляє на нагрівальний елемент;
  • 2
    Нагрівач розігріває повітряні маси до необхідної температури;
  • 3
    Через сопла нагріте повітря повертається потужним потоком в кімнату.

Для отримання потоку високої потужності, який зможе перешкоджати змішуванню повітряних мас використовують радіаторні вентилятори, а їх турбіну встановлюють над дверима прорізу по всьому периметру. При цьому, під час покупки пристрою варто враховувати, що конструктивно можливо зробити завісу з одною турбіною по центру тільки для отвору шириною до 80 см, а в більшості випадків в офісах, закладах громадського харчування, салонах краси і на інших комерційних об'єктах двері ширше. Для того, щоб облаштувати повітряну завісу над такими дверима, виробники пропонують моделі з двигуном посередині і турбінами з боків. Хоча принцип роботи теплових завіс і досить простий, щоб обладнання працювало довго і якісно, важливо не економити під час покупки - не вибирати найдешевшу модель, а також звертати увагу на виробника та відгуки покупців.

Теплова завіса за місцем використання - супермаркет - супермаркет

ВАЖЛИВО! Теплова завіса повинна повністю перекривати дверний отвір, а краще якщо вона буде трохи з «запасом». Якщо отвір дуже широкий - потрібно встановити кілька агрегатів впритул один до одного, щоб забезпечити ефективність роботи. Процес монтажу краще доручити майстрам компанії Teplosoft.
Перекриття дверних пройомів за допомогою завіс

Які бувають теплові завіси?

Повітряні завіси зараз не рідкість, і ми стикаємося з ними в повсякденному житті регулярно, але які види теплових завіс ви знаєте і чи замислювалися взагалі над різновидами цих приладів?

Як і будь-яке інше обладнання, вони діляться на кілька видів.

Так, в залежності від наявності нагрівача вони є:

  • Без підігріву: турбіна забирає повітря з приміщення і створює потік-завісу, який сприяє збереженню температурних показників.
  • З підігрівом: обладнані нагрівачами - повітря, проходячи через них, нагрівається. Таке обладнання можна використовувати як додаткове джерело тепла.

Є два види теплових завіс по розташуванню:

  • Горизонтальні встановлюють над дверима прорізу, а потік повітря рухається зверху вниз. Їх встановлюють або безпосередньо над дверима на кронштейнах, або кріплять до стелі на різьбові стрижні.
  • Вертикальні монтують по обидві сторони від дверного отвору: один пристрій направляє повітря зліва направо, інше - справа наліво. Їх монтують на стіну або на підлогу.

Теплова завіса за способом монтажу

Прилади з підігрівом також бувають двох типів:

  • Електричні обладнані теном, а вентилятор підбирають по потужності, щоб він не тільки нагнітав повітря для завіси, а й охолоджував нагрівальний елемент - запобігаючи його перегріву.
  • Для водяних джерелом тепла є система опалення приміщення. Вони підключаються до неї і в теплообміннику циркулює гаряча вода.

Водяне обладнання вважається більш економічним, ніж електричне.

Увага! Повітряна завіса водяного типу нагріву гріє повітря тільки коли в системі опалення циркулює гаряча вода - по завершенню опалювального сезону її можна використовувати для кондиціонування приміщення. Для невеликих приміщень установка кондиціонера не знадобиться, а це додаткова економія.

 Застосування теплових завіс

Види і застосування теплових завіс - взаємопов'язані. Так, найпростіші прилади без підігріву використовують на складах, між приміщеннями з різними температурними режимами, в фойє великих будівель.

Області застосування теплової завіси з підігрівом:

  •  
    У готелях, готелях, закладах громадського харчування;
  •  
    У супермаркетах, торгових центрах та інших місцях скупчення людей;
  •  
    У складах, холодильних камерах, цехах, де важливо дотримуватися температурного режиму;

Для того, щоб правильно вибрати обладнання, мало знати, що таке теплові завіси і як вони функціонують. Щоб робота приладу була ефективною - звертайтеся до майстрів компанії Теплософт з питань вибору і установки.

0/5 (Оцінок - 1)
Дякуємо за Ваш голос!
Вибачте, Ви вже оцінили цей матеріал.